Miss Tourism szépsége mellett tanul is

Malajziában rendezték meg az idei Miss Tourism világversenyt, ahol a debreceni Póser Bernadett képviselte hazánkat.

A tavalyi Miss Hungary döntősének nagy elismerés, hogy egy ilyen színvonalas versenyen vehetett részt. A tizennyolc éves lány néhány hete érkezett haza az egzotikus országból, ahol harmincegy versenyző vett részt a Miss Tourism-választáson és az azt megelőző felkészülésen. A közös programok nem kizárólag a versenyről szóltak.

A hölgyek jótékony rendezvényeken vettek részt, beteg gyermekeknek vittek ajándékot és rengeteg gyönyörű helyen jártak, többek között Borneo szigetével is megismerkedtek. A helyi lapok előszeretettel kísérték figyelemmel a szépségek életét, több maláj, kínai, illetve angol nyelvű lapban jelentek meg képek, írások a versenyzőkről.

Az indiai szépség nyerte el a koronát, de a mi Bernadettünk sem tért haza üres kézzel: nemzeti viselet kategóriában – saját ruhájával – különdíjat kapott, tánc kategóriában pedig második helyezést ért el. A négy éve modellkedéssel is foglalkozó lánytól nem áll távol a tánc sem: tizenkét éve a Debreceni Majorett Együttes tagja. A verseny után több felkérést kapott, többek között Brazíliába és Libanonba várják.

A szépség nem minden, tudja ezt Bernadett, s a jövőjére is gondol. A modellkedés és a szépségversenyek nagyon fontosak számára, de nem szeretné elhagyni szülővárosát, hiszen családja és az iskola is ide kötik: a főiskolán kommunikáció-tanító szakon kezdi meg tanulmányait szeptemberben.

S.A.A.