Miskolctapolcai Strandfürdő – Várták már, és csodálják

Miskolctapolcai Strandfürdő – Várták már, és csodálják
Miskolc – Szombaton birtokba vehették a fürdőzők a tapolcai strandfürdőt.

Mintegy 3 milliárd forintból újult meg a Miskolctapolcai Strandfürdő, amihez a kormány csaknem 2,5 milliárd forinttal járult hozzá. A strandot Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg dr. Kriza Ákos polgármesterrel szombaton.

– A fürdőzés nagyon régi emberi szokás, s nemcsak a testet edzi és üdíti, hanem a lelket is – fogalmazott beszédében Fónagy János. – Fürödj lassan tested törvényei szerint, megfontoltan és ráérően. Ezeket a gondolatokat Márai Sándor vetette papírra, aki értett ahhoz, hogy egy polgárnak miként kell a hétköznapokban jól éreznie magát. Magyarországgal kapcsolatban egyre többen emlegetik a szót: fürdőkultúra. Igen, a fürdők fejlesztése és élvezete nemzeti kultúránk része. Nagy öröm számomra, hogy egy régóta tervezett beruházás ünnepélyes átadásán személyesen is jelen lehetek.

Előremutató döntés

A kormány közel 3 milliárd forinttal támogatta a fejlesztések első ütemét.

– Jó látni, hogy ezt az összeget önök okosan és hatékonyan használták fel – hangsúlyozta. – Egy gyönyörűen megújult családi wellness- és fitness-központ született, ahová élmény lesz betérni. Fontos lépés ez most, amikor a figyelem egyre inkább a vizes sportok felé fordul. Arról nem beszélve, hogy Magyarország 200 jelentős fürdője csak tavaly 31 millió látogatót fogadott. Az önök döntése, hogy a már 10 éve bezárt strandfürdőt újjávarázsolják, nemcsak előremutató volt, hanem megalapozta a miskolci régió további gazdasági és munkaerő-piaci fellendülését is. Az elmúlt években a környék az ország egyik sikertörténetévé nőtte ki magát. A kormányzatnak komoly tervei vannak a várossal és minderre jelentős forrást is biztosítunk.


Nézze meg a fotókat >>>

atadas-29-aj


Ha törik, ha szakad

– Szimbolikus helyen vagyunk, mert minden miskolci számára a miskolctapolcai strand egy szimbólum – ezt már dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere mondta ünnepi köszöntőjében. – Ezt a szimbólumot tíz évvel ezelőtt elvették tőlünk. Ezért úgy döntöttünk, hogy ha törik, ha szakad, visszaadjuk. Sokat dolgoztunk azon, hogy ez megszülethessen. Befejeztük az első ütemet, egy fejezetet lezártunk. A Modern Városok Program keretében volt egy pont, a Miskolctapolcai Strand második ütemének, az élményfürdőnek a kialakítása. Miniszterelnök úr akkor 5 milliárd forintot jelzett minderre. Ha a 3 milliárdból ezt tudtuk megvalósítani, képzeljék el, hogy 5 milliárd­ból mi lesz a másik oldalon!

– Juhász-Léhi István –

Teljes árú strandbelépők a megyében

  1. Barlangfürdő (Miskolctapolca): 3500 Ft
  2. Selyemréti strand (Miskolc): 1850 Ft
  3. Tiszaújváros: 1800 Ft (hétvégén, ünnepnapon 1900 Ft)
  4. Mezőkövesd: 1700 Ft
  5. Miskolctapolcai strand: 1600 Ft
  6. Sárospatak: 1500 Ft
  7. Kemény Dénes Sportuszoda (Miskolc): 1300 Ft
  8. Bogács: 1300 Ft
  9. Sátoraljaújhelyi uszoda: 1100 Ft
  10. Kazincbarcika: 990 Ft

Csodálatos lett a strand

A szalag átvágása után az első vendégek is megérkeztek. Figler Imrénével a medenceparton beszélgettünk.

– Csodálatos a létesítmény – mondta. – Jártunk fiatalkorunkban a régi strandra is, és bizony hiányzott, amikor bezárták. Most pedig megnézzük az unokámat, aki a szinkronúszókkal lép fel. Az 1500 forintos belépő elfogadható.

Kékes Zsuzsa nagyon várta a megnyitót és kellemesen csalódott.

– Sokkal kevesebb régi elemre számítottam, de tetszik, hogy meg tudtak őrizni a korábbiból dolgokat – mondta. – Hogy hiányzik-e valami? Nem hiszem. A parkosítás folytatódik, lesz hely napozásra, kikapcsolódásra.

Szabados Károlyné elárulta, még csak most jöttek be, nem tudott szétnézni.

– Azt mondták, a fedettbe sok szolgáltatás van, megnézzük, ám a wellness-árak nekem drágák – mondta.

Simon Fruzsina énekesnő lapunknak arról beszélt, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen jó lesz!

– Várom már, hogy fürödjek – mondta mosolyogva. – A régi, legendás fürdőben nem lehettem itt, túlságosan fiatal voltam akkoriban. Rendkívül tetszik egyébként a wellness, jó, ahogy el van különítve, ám mégis egyben van a stranddal. Szerintem visszajáró vendég leszek.


Újjáépült a miskolctapolcai strandfürdő

Miskolc, 2015. május 30., szombat (MTI) – Tíz év után ismét lehet strandolni Miskolctapolcán, a csaknem hárommilliárd forintból újjáépült létesítményt szombaton adták át. tovább »

Semmi pánik, nem a miskolctapolcai strand a legdrágább a megyében!

Miskolc – Szombaton nyitott meg ünnepélyes keretek között a strand, melyről Facebookon pár fotót is közöltünk. Sokan kiakadtak, amikor meglátták a belépők árait. Körülnéztünk, a megyében az 1600 Ft-os belépő a középmezőnyben van. tovább »