Miskolctapolca: szezon eleji hangulat

Akt.:
Miskolctapolca: szezon eleji hangulat
© Ádám János
Miskolc – A nyári melegben a Barlangfürdőben sokan voltak, ám még akadt hely napozó téren.

Internetes levelező fórumunkon az Észak Agorán is szóba került Miskolctapolca idegenforgalmi vonzereje. A helyszínen arra voltunk kíváncsiak, hogyan látják a helyeik vendéglátósok, szállásadók és maguk az üdülőhelyre látogatók a tapolcai idegenforgalmi helyzetet. A nyári melegben a Barlangfürdőben sokan voltak, ám még akadt hely napozó téren. Nem volt ilyen kedvező a helyzet az Anna teraszon, az egykor nyüzsgő vendéglátóhelyen könnyen lehetett szabad asztalt találni. „Igyekszünk versenyképes árakat kialakítani, de a válság még mindig érezteti hatását. Még azok is, akik máskor megálltak egy-egy kávéra, üdítőre most ritkán térnek be.” – mondja Dicsuk Pál, az egység üzemeltetője. Bízik a jó időben, de még inkább reméli, hogy az ígért önkormányzati idegenforgalmat ösztönző intézkedések eredményesek lesznek.

Ne legyen rosszabb

A kedvelt sétáló, pihenőhelyen a parkban minden lóca foglalt. Míg a félreeső részeken méteres csalánnal is találkoztunk a központi park szépen gondozott. Holló Gáborék éppen útjára bocsájtják kislányukat, aki vidáman karikázik körbe. Az Avason laknak, gyakran lejárnak legalább kéthetente. Szeretik ezt a helyet, szívesen jön a gyerek is. További próbálkozásunkat, hogy nem a városból érkező látogatót szólítsunk meg nem járt sikerrel, szombat délután a miskolciak foglalták el a üdülőhely parkját. „Az Operafesztivál programjaira érkeztek vendégek, számunkra eredményes volt” – tájékoztat Bihari András, a Bástya Wellness Hotel tulajdonosa. Változó az idei év január-március jobb volt, utána jött egy kis visszaesés. Alapjában véve azzal elégedett lenne, az előző évi eredményt tudnák teljesíteni – fogalmazza meg. Jövőre pedig mindenképpen növekednie kellene a forgalomnak. A Széchenyi Kártyában lát fantáziát, a szűkített felhasználási terület tisztább helyzetet teremt és kedvez a vendéglátásnak – véli.

ÉM-PGY

A Vendégváró.hu által szervezett Magyarország legkedveltebb úti célját kereső internetes szavazáson. Miskolc a 81. lett, Lillafüred a 15., Miskolctapolca pedig a 21. A vasárnap befejeződött három héten át tartó szavazáson több mint 25 ezren adták le voksukat, mintegy 2500 hazai településre.  A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .