Miskolcon lettek magyar állampolgárok

Pfliegler Péter hölgykoszorúban: új magyar állampolgárokkal
Pfliegler Péter hölgykoszorúban: új magyar állampolgárokkal - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Az egymillió után sem csökken a honosítási eljárások száma.

Három hölgy mondta el az állampolgársági eskü, illetve fogadalom szövegét családtagjaik körében hétfő reggel a miskolci városházán, és lett hivatalosan is magyar állampolgár. Szombaton Budapesten, a Sándor-palotában, az egymilliomodikként honosított külhoni magyar és családja tette le az ünnepélyes állampolgársági esküt, ami természetesen külön apropót adott a miskolci ünnepi pillanatoknak.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

A megjelenteket Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere köszöntötte a városháza dísztermében, aki hangsúlyozta a hivatalos procedúra után, őszinte örömére szolgál, hogy honfitársaiként köszöntheti a most már friss magyar állampolgárokat.

– Önök egy másik ország állampolgáraként érkeztek ide, de a gyökereiket megtartva, szabad akaratukból váltak magyar állampolgárokká. Most vasárnap és a múlt vasárnap gyújtottuk meg az adventi gyertyán az öröm és a remény gyertyáját, az igazi öröm és reményre okot adó dolog pedig az, hogy sokak számára valódi érték a nemzet és tesznek is érte. Ezzel mindannyian a történelem részesei lettünk – hangsúlyozta az alpolgármester köszöntőjében.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Hozzátette: ma különösen fontos, hogy kiálljunk az értékeink mellett, amely nem mond ellent az uniós elveknek, a földrajzi határok pedig nem zárják le a magyarság lelki és szellemi egységét. Egyben köszönetet mondott az új honosított állampolgároknak, hogy megőrizték nyelvüket, nemzeti identitásukat.

– ÉM-HI –