Miskolcon lép fel a Red Army Choir

Miskolcon lép fel a Red Army Choir
Miskolcon lép fel a Red Army Choir
Miskolc – Az Orosz Belügyminisztérium Hivatalos Akadémiai Ének- és Tánckarát szeptember 20-án láthatjuk.

A Red Army Choir a miskolci Generali Arénában tehát szeptember 20-án este 7 órakor Vásáry André közreműködésével lép fel. Az együttes az Orosz Föderáció Belügyminisztériumának hivatásos művészegyüttese, akinek az Alexandrov mellett kizárólagos joga használni a „Vörös Hadsereg Kórusa” nevet. A nagy múltú társulatot, amely 1939 óta működik, egy nagy létszámú férfikórus, professzionális zenekar és táncegyüttes alkotja.

Tradíció és modernség

Repertoárjuk rendkívül széles skálán mozog, megtalálhatók benne orosz tradicionális népdaloktól kezdve templomi kórusokon át népszerű operaslágerek.

Csodálatos hangzású férfikórus, remek szólóénekesek, kiváló zenészek és fantasztikusan virtuóz táncosok előadásában olyan általunk is jól ismert slágerek hangzanak fel, mint a Volgai hajósok dala, Kalinka, Moszkvai éjszakák, Katyusa, a Partizán dal, de az orosz hangzás a repertoáron lévő nyugati zenei kultúrából átemelt daraboknak is jót tesz.

A rendkívül nagy tudású, klasszikus és akrobatikus technikával bíró táncosok előadásában orosz néptáncokat, katona- és tengerésztáncokat, a világhírű kozáktáncokat csodálhatja meg a közönség. A néző már a puszta látványtól is elszédül, a közismerten hatalmas ugrások, szédítő forgások, guggolós részletek szinte fittyet hánynak a fizikának, az emberi anatómiának és fiziológiának.

1939-ben alapították

A Red Army Choir együttest 1939-ben alapították az akkori Vörös Hadseregen belül, hogy emeljék a morált a kifáradt, kimerült seregben. Jelenlegi director és karmester Viktor Eliseev 1985 óta irányítja az együttes szakmai munkáját.

Azóta a társulat bejárta mindegyik kontinenst, több mint 7000 koncertet adott 20 millió embernek. 1980-ban ők nyitották meg a moszkvai olimpiát, majd 2014-ben a Szocsi téli olimpiai játékokat, fogadta őket a Vatikánban II. János Pál pápa, és együtt zenéltek számos nagy nemzetközi sztárral, köztük Celine Dionnal is.

ÉM


Jegyinformációk

Az Észak előfizetőjeként Önök belépőjegyeiket – hűségkártyájuk felmutatásával – 4900 Ft helyett 3900 Ft-ért, 8200 Ft helyett 7200 Ft-ért, 10900 Ft helyett 9900 Ft-ért vásárolhatják meg. A kedvezményes belépők – korlátozott számban – szerkesztőségünk ügyfélszolgálatán (Miskolc, Zsolcai kapu 3.) válthatók meg hétköznap 9–15 óra között.