Miskolcon is elindult a MONTÁZS

A megnyitón (balról): Kovács Zsuzsanna, dr. Papp Csaba, Gúr Péter Attila, Lasztócziné Szomorú Mónika
A megnyitón (balról): Kovács Zsuzsanna, dr. Papp Csaba, Gúr Péter Attila, Lasztócziné Szomorú Mónika - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A fogyatékossággal élőknek és hozzátartozóiknak segít az új program.

Megyénkben is információs és koordinációs pontot létesített a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. A szolgáltatás elindítása alkalmából rendezett tájékoztatón elhangzott, a MONTÁZS projekt keretében országszerte huszonkét helyszínen indult el Információs és Koordinációs Pont, melyek egyfajta hálózatot kialakítva, közösen működnek azért, hogy javuljon a fogyatékosságból adódó igényekre reagáló közszolgáltatások minősége, és bővüljön hozzáférhetőségük.

Az eseményen előbb dr. Papp Csaba polgármesteri biztos köszöntötte a megjelenteket, aki hangsúlyozta, tisztelet jár a fogyatékossággal élő embereknek és azon hozzátartozóknak, családtagoknak is, akik az év minden napján gondozzák őket.

Gúr Péter Attila, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény igazgatója örömét fejezte ki, hogy a szolgáltatás Miskolcon is elérhetővé vált és hogy a megnyitónak az általa vezetett intézmény adhatott otthont. Magát a projektet Kovács Zsuzsanna, a Montázs projektvezetője mutatta be. Elhangzott, a fogyatékosságügyi tanácsadók célja, hogy mindig az elérhető legpontosabb naprakész információk átadásával segítsék a hozzájuk fordulókat.

ÉM-TÁ