Friss hírek

2010.03.16. 15:14

Calici vírus terjed a Fejér megyei Szent György Kórházban

<p>Calici vírus fertõz a Fejér Megyei Szent György Kórházban. Már több mint negyven betegnél jelentkezett a hányással, hasmenéssel járó betegség. A kórház több részlegén látogatási tilalom és felvételi zárlat van érvényben.</p>

A kórház "B" és "C" épületében, valamint a hotel-épület IX. emeletén van érvényben a látogatási és csomagátadási tilalom, valamint a felvételi zárlat.

Az intézményben március eleje óta terjed a fertõzés. Fokozatosan vezették be a különbözõ osztályokon a zárlatot, március 13-a óta van érvényben a három részlegen. A legfrissebb összesítések szerint már 40 beteg érintett a fertõzésben - mondta a Független Hírügynökségnek kedden Szabó Gabriella, a Fejér megyei Szent György Kórház orvosigazgató-helyettese.

A Székesfehérvárhoz tartozó térségben a vírus terjedése nem jellemzõ, az csak a kórházra terjed ki - tudta meg a Független Hírügynökség Almási Ferenctõl, a kistérség tiszti fõorvosától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!