Miskolcon harcolhatják ki az Eb-döntőt

Miskolcon harcolhatják ki az Eb-döntőt
Az Eb-döntőbe jutás a célja a magyar junior női kézilabda-válogatottnak. A társaság Miskolcon vív kontinensbajnoki selejtezőket, pénteken 17 órától Ukrajnával, vasárnap 11 órától pedig Macedóniával.

A nyári Európa-bajnoki fináléba az első helyezett gárda kerül be. A lányok hétfőn délelőtt érkeztek meg Miskolcra, s nem sokkal ezután Mátéfi Eszter szövetségi kapitány (Kolos Dorottya csapatkapitány társaságában) már sajtótájékoztató keretében ecsetelte az esélyeket.

Azt hallották…

– Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sem videófelvételünk, sem információnk nincs ellenfeleinkről, éppen ezért a feladat az, hogy saját játékunkat játszuk, azt erőltessük rá mind az ukránokra, mind pedig a macedónokra – kezdte Mátéfi Eszter. – Szeretném, ha a csapat keményen, határozottan védekezne, s ehhez társulna egy jó kapusteljesítmény is. Rendelkezünk különböző variációkkal, attól függően, hogy éppen kik vannak a játéktéren; és a szélsőket is jó lenne minél többször foglalkoztatni. Az aznapi formán sok múlik majd, és én hiszem, hogy a miskolci nézők biztatása, mert azt hallottuk, hogy itt mindig jó hangulatban zajlanak a kézilabda mérkőzések, fel fogja dobni a továbbjutásért mindent elkövető csapatot.

A felnőttek 1200, a diákok és nyugdíjasok 600 forintért válthatnak jegyet, melyek mindhárom meccsre érvényesek; 14 év alattiaknak ingyenes a belépés. Tikettek elővételben válthatók a Miskolc Városi Szabadidőközpontban és a Fehér Fotóban, a Szinvaparkban.

MI