Miskolcon bukott le, amikor lerántották a csuklyát a fejéről

Akt.:
Miskolcon bukott le, amikor lerántották a csuklyát a fejéről
Budapest – Vádat emeltek egy balassagyarmati férfi ellen fegyveres rablások miatt.

Vádat emeltek fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt egy 38 éves balassagyarmati férfi ellen, aki az ügyészség szerint 2007 és 2014 novembere között 47 helyszínen hajtott végre többségükben fegyveres rablásokat Magyarországon – tájékoztatta a fővárosi főügyész kedden az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a vádlott eredeti célja az volt, hogy a pénzt – amelyet elsősorban takarékszövetkezeti fiókok, gyógyszertárak és kisebb élelmiszerboltok kirablásával akart megszerezni – vállalkozásba fekteti be, de végül családja megélhetését fedezte és a tartozásait fizette ki belőle.

rablas_miskolc600

Miskolcon is járt

A férfi célpontjai főleg Budapesten voltak, de a vád szerint szinte minden megyeszékhelyen megfordult, így Debrecenben, Nyíregyházán, Veszprémben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Szegeden, Tatabányán, Pécsett, Egerben, Szolnokon és Miskolcon is. A rablás tervezett helyszínét eleinte várostérképek, internetes keresők segítségével felmérte, majd terepszemlét is tartott. Kezdetben a rablásokhoz egy – lőfegyvernek nem minősülő – gumilövedékes forgótáras pisztolyt használt, majd egy kilenc milliméteres éles lőfegyverrel hajtotta végre cselekményeit. Utóbbit egy IX. kerületi bankfiók biztonsági őrétől szerezte meg.

A többéves bűncselekmény-sorozatnak az vetett véget, hogy a miskolci takarékszövetkezeti fiók kirablásakor egy ügyfél lerántotta a vádlott fejéről a csuklyát, így a férfi arca felismerhetővé vált és a biztonsági kamerák rögzítették – olvasható a közleményben.

– MTI –


Vakmerő nő ütötte a miskolci rablót

Miskolc – Ilyet csak az akciófilmekben lehet látni: felvétel készült, ahogy egy ügyfél nekiesik a fegyveres bűnözőnek. tovább »

Elismerések a pénzintézeti sorozatrabló elfogása kapcsán

Miskolc – Elismerésben részesítette a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. azokat a rendőröket, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a pénzintézeti fiókokat sorozatban kirabló fegyveres támadó elfogásában. tovább »