Miskolcon át vezet az út Komáromba

Miskolcon át vezet az út Komáromba
Miskolc – Az elmúlt években sikert aratott a Honvédelmi Minisztérium ifjúsági rendezvénye a „Bevetés”. Ez az esemény a szabadidő hasznos eltöltését, a tudást, mint szellemi kincs gyarapítását, az egészségesebb életmódot, a honvédségi pálya elfogadtatását és a fiatalokkal történő megszerettetését helyezte előtérbe.

Az idei évben a regionális selejtező az első bevetési rendezvény, ahol egy olyan szórakoztató, élményekben gazdag, játékosan komoly versengésnek ad Miskolc otthont, amelyben a résztvevő fiatalok észrevétlenül tesznek egy újabb nagy lépést a katonaélet mindennapjainak megismerése felé.

A regionális verseny helyszíne az Avasi Haditechnikai Park (esős időjárás esetén, a Pattantyús és a Széchenyi Általános Iskola. Időpontja: 2007. április 13. péntek, 10 óra. A nevezés március 26-án lezárult. A versenyen 38 csapat vesz részt regionális szinten (Borsod, Nógrád, Heves megyéből).A rendezvényről Szombati Emese mérnök őrnagy toborzó iroda vezető adott lapunknak tájékozatást.

– A játékra négy fős (két fiú és két lány) alkotta csapatok nevezése volt lehetséges az internetes oldalon (www.bevetes.hu) – mondta az őrnagy asszony. – A csapatok elé támasztott erő, gyorsasági, technikai és szellemi megmérettetések a következők: szellemi kvíz, airsoft lövészet, akadálypálya (ahol kúszófolyosó, gumiakadály, sebesültszállítás, valamint eszköztovábbítás időre a feladat) és kézigránát dobás várja a kihívásokat kedvelő fiatalokat. A feladatok közül a legszórakoztatóbbnak bizonyult az elmúlt év tapasztalatából lemérve az airsoft lövészet, amikor a versenyzők – természetesen fegyverismeret és próbalövések után célba lövéssel szerezhetnek csapatuknak pontot. Mindezt borsszem nagyságú fehér golyókat kilövő élethű fegyverekkel a kézben!

A toborzó iroda vezetője elmondta, hogy a bevetés próbára szívesen várják az érdeklődőket. Nem csak a csapatokban résztvevőket. A nézelődőket, a csapatok szurkolótáborát a szerződéses szolgálattal kapcsolatban érdeklődőket is, hiszen mobil toborzó pont is kiépítésre kerül, ahol a nézőközönség filmvetítésen keresztül is ismerkedhet a honvédség jelenlegi feladataival, rendszerével. A toborzó ponton kiállított hatástalanított fegyvereket tekinthetnek meg, melyeket kézbe is lehet fogni.

Az országos bevetés próba májusban kerül megrendezésre a komáromi monostori erődben. Itt már a legjobb csapatok mérhetik össze erejüket és tudásukat. Vagyis Komáromba Miskolcon át vezet az útja a győztes csapatnak.