Miskolci találat: rajtakapták a betörőt

Miskolci találat: rajtakapták a betörőt
Miskolci találat: rajtakapták a betörőt - © Fotó: police.hu
Miskolc – Egy miskolci családi házból jelentősebb összegű készpénzzel távozott az a tolvaj, aki miután összefutott a lakás tulajdonosaival, az értékekkel együtt kiugrott az emeleti szobából, majd kereket oldott. A rendőrök még a közelben elfogták a tettest.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. május 18-án 10 óra 24 perckor telefonált egy kétségbeesett nő Miskolcról, hogy lakásuk emeleti szobájában rajtakaptak egy tolvajt, aki miután észrevették, kiugrott az ablakon, majd elmenekült.

Az ügyelet riasztására a helyszín közelében dolgozó nyomozók azonnal megkezdték a környék „átfésülését”, amely hamar eredményre vezetett. Egy közeli utcában lettek figyelmesek a kapott személyleírásnak mindenben megfelelő férfira, azzal a különbséggel, hogy felsőtestén nem viselt ruhát, az a derekára volt kötve. A férfi épp egy taxiba akart beszállni, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták. Az igazoltatás során a férfi derekáról lekerülő hosszú ujjú póló leírása is hamar egyezést mutatott, az igazi találatot azonban csak a megtartott csomag- és ruházatátvizsgálás hozta.

A nyomozók által korábbról már ismert, taxival menekülni próbáló férfinál több százezer forint értékben találtak és foglaltak le készpénzt és valutát a rendőrök.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható T. István 37 éves helyi lakost a rendőrök előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra. Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt történő elszámoltatása jelenleg is zajlik.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –