Miskolci sztrájk – Zavartalan a közlekedés az MVK Zrt. szerint

Akt.:
Utasok szállnak fel az autóbuszra a Villanyrendőr megállóban Miskolcon, ahol üzemkezdettől határozatlan ideig sztrájkolni kezdtek a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. dolgozói 2016. február 17-én. A sztrájkkal a szakszervezetek egyebek között a beígért, de elmaradt tavalyi béremelést, az évek óta visszatartott prémiumot, a diszkrimináció megszüntetését, valamint a szakszervezetekkel való kulturált, rendszeres egyeztetést akarják kikényszeríteni.
Utasok szállnak fel az autóbuszra a Villanyrendőr megállóban Miskolcon, ahol üzemkezdettől határozatlan ideig sztrájkolni kezdtek a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. dolgozói 2016. február 17-én. A sztrájkkal a szakszervezetek egyebek között a beígért, de elmaradt tavalyi béremelést, az évek óta visszatartott prémiumot, a diszkrimináció megszüntetését, valamint a szakszervezetekkel való kulturált, rendszeres egyeztetést akarják kikényszeríteni. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc – A sztrájk egyáltalán nem zavarta meg Miskolc életét, nyugalom van a városban, a közlekedés zavartalan, megfelelő a járatsűrűség – közölte Singlár Zsolt, a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. vezérigazgatója az MTI-vel szerdán, azt követően, hogy üzemkezdettől megkezdődött a cég dolgozóinak sztrájkja.

A vezérigazgató szerint “nagyon kevesen, a dolgozóknak mindössze 17 százaléka csatlakozott a munkabeszüntetéshez”.

Singlár Zsolt úgy fogalmazott:

a város lakói semmit nem éreznek a sztrájkból, a közlekedési vállalat a sztrájktörvény betartásával gondoskodik arról, hogy a lehető legtöbb járatot indítsa.

Hozzátette: a szerződéses – úgynevezett munkásjáratok – mindegyike közlekedik, a dolgozók el tudtak jutni az ipari centrumokba.

Megjegyezte azt is: “a vállalat a törvényesség betartására maximálisan ügyel, és a szakszervezetekkel folyamatosan tartja a kapcsolatot”.

A társaságnál működő reprezentatív szakszervezetek egyebek között a beígért, de elmaradt tavalyi béremelést, az évek óta visszatartott prémiumot, a diszkrimináció megszüntetését, valamint a szakszervezetekkel való kulturált, rendszeres egyeztetést akarják kikényszeríteni a sztrájkkal.

Zelenka László, a sztrájkbizottság elnöke az MTI-nek szerda reggel azt mondta: kellő támogatottsággal bír a sztrájk.

– MTI –


Sztrájkba kezdtek az MVK dolgozói, ritkábban járnak a buszok és a villamosok Miskolcon

Miskolc – Sztrájkolnak szerdán üzemkezdettől határozatlan ideig a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. dolgozói – jelentette be a társaság három reprezentatív szakszervezete és az általuk létrehozott sztrájkbizottság kedden.

Lesz-e fennakadás az MVK-sztrájk alatt?

Miskolc – A város külső részein élőket érintheti hátrányosan a munkabeszüntetés, feltéve, ha lesz.

Elkészült az MVK-menetrend, így közlekedhetünk a sztrájk idején

Miskolc – Az MVK Zrt. három szakszervezete szerdától határozatlan ideig sztrájkot hirdetett. A miskolci közlekedési társaság előzetes tájékoztatása a 2016. február 17-től érvényes 66%-os menetrendi kínálatra vonatkozóan.

mvk2