Miskolci Szimfonikus Zenekar: Csodálatos helyszínek, fantasztikus közönséggel

Budapest, Miskolc – A hazai után a budapesti közönséget is meghódította a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Egy hét alatt 3 koncert, telt házak, vastaps. Tartalmas hetet zárt a Miskolci Szimfonikus zenekar.

Alig egy hete indult el az új évad, s már kétszer is telt ház előtt zenélhetett a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Október 5-én az első bérletes koncertjét mutatta be az együttes. A Tűzvarázs hangversenysorozat első, Őszi parázs című koncertjén megtelt a miskolci Művészetek Háza hangversenyterme. Közel 600 ember tapsolt a Gál Tamás által vezényelt együttesnek, illetve az est szólistájának, Kiss József, Liszt-díjas oboistának.

Október 10-én, szombaton a családoknak muzsikált a zenekar tagjaiból alakult kamaraegyüttes, a Jókai lakótelepen. Majd október 11-én a Szimfonikus Felfedezések sorozat első hangversenyét adták, Berecz Mihály ifjú zongoristával a budapesti Művészetek Palotájában. A siker itt sem maradt el, a csodálatos helyszínnek, a fantasztikus közönségnek és persze a nagyszerű muzsikának köszönhetően.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar következő koncertjét október 29-én hallhatja majd a miskolci közönség a Művészetek Házában. A Hangforrás bérlet nyitókoncertje az Érzékiség és megtisztulás címet viseli, amelyen Wagner- és Dvořak-művek csendülnek majd fel. Az est szólistája a budapesti Wagner-napok Sentajaként megismert svéd származású szopránénekes, Elisabet Strid lesz. A koncertet a híres Wagner-karmester, Ivan Anguelov dirigálja, aki Dvořak mind a kilenc szimfóniáját lemezre rögzítette, és már másodszor áll a miskolci zenekar élére.

ÉM