Miskolci sörfesztivál – Zajosak, de nem “falaznak”

Akt.:
Miskolci sörfesztivál – Zajosak, de nem “falaznak”
Miskolc – Elkezdődött csütörtökön a miskolci sörfesztivál, aminek nem mindenki egyforma intenzitással örül. A rendezvénynek otthont adó Népkert környékén lakók mellett az avasiak közül is sokan zúgolódnak a koncertek hangereje miatt. A hajnalban munkába indulók kifejezetten a személyük ellen irányuló támadásként élik meg, hogy mások szórakozásáért nekik kell kialvatlansággal fizetniük.

Tóth Tibor, a rendezvény egyik szervezője érdeklődésünkre elmondta, hogy bemérették a zajszintet, és nem mennek a hatóság által engedélyezett határérték fölé. – Érkeztek bejelentések ezzel kapcsolatba – ismerte el Tóth Tibor. – Tavaly is felmerült a probléma, ami részben a város adottságából adódik. A hang, mint egy csőrendszeren, felment a lakótelep felé. Éppen ezért átfordítottuk az egyik szórakozóhely irányát, a hangot a sportcsarnokra irányozzuk – tette hozzá.

– Tudjuk nagyon jól, hogy nem mindenki örül annak, hogy egy zajforrás van az éjszakában, ez mindenhol probléma. Igyekszünk mindent megtenni, hogy ebből ne legyen konfliktus. A rendőrségtől kapjuk a jelzéseket a bejelentésekről, ezért igyekszünk is tompítani a hangon – mondta még el Tóth Tibor, hozzátéve: a környező utcákban élőknek szabadjegyeket is biztosítottak, hogy tompítsák a konfliktust, de ezt egy komplett városnak nem tudják megtenni.

Felvetettük: a Sziget Fesztivált zajvédő fallal húzták körül – megoldást jelenthetne-e ez Miskolcon is?

– Nem hiszem, hogy lenne értelme, mert a hang egy résztét megfogná ugyan, de teljes egészében nem szüntetné meg. Bennünket először azzal találtak meg, hogy miért zárjuk körbe a Népkertet? Ez egy fesztiválterület, nyilván nem tudunk átjárást biztosítani rajta. Már ez is zavarja a a környéken lakókat. Ha zajvédő falat húznánk fel, akkor az lehetne a probléma, hogy milyen ronda, és hogy miért zárjuk le a Népkertet plusz két hétre – válaszolta Tóth Tibor.

ÉM-SZP


Önnek mi a véleménye? Szóljon hozzá a Borsod Online Facebook oldalán >>>