Miskolci Sörfesztivál – Az Edda lábgépétől Kordáékig

Akt.:
Interjú: Hajdú Péterrel, a Miskolci Sörfesztivál szervezőjével
Interjú: Hajdú Péterrel, a Miskolci Sörfesztivál szervezőjével
Miskolc – Túl vagyunk a negyedik miskolci sörfeszten, ismét megdőlt a látogatói rekord. Interjú: Hajdú Péterrel, a Miskolci Sörfesztivál szervezőjével.

A fesztivál sec-perc vert sátrat a Népkertben, majd ugyanilyen gyorsan tüntették el maguk mögött a nyomokat. Ismét kihalt a park, amelynek a sarkában, még a buli félidejében beszélgettünk Hajdú Péterrel.

Látom, a füledhez nőtt a telefon. A hátad mögött lohol a menedzsment, és egyfolytában intézkedsz. Feltűnő a nyomodban masírozó kigyúrt testőr.

Hajdú Péter: Egy ilyen népes rendezvénynél bármennyire is jó a forgatókönyv és be­gyakorolt a stáb, elkel a kézi vezérlés. Ami meg a body­gardot illeti, nem úri allűr. Ha nem segítene a terület bejárásában, folyamatosan elakadnék. Csúcsidőben, főleg az esti forgatagban sorra kapom a jóleső baráti meghívást egy-egy pohár italra. Képtelenség egy este 25 feles pálinkát lehajtani. S megesik, hogy ha nem állok kötélnek, megkapom a jussomat: mi van te köcsög kezdetű népi kiszólással. Egyébként külső helyszíneken se ragaszkodom a védelmemhez.

hajdu0

Ha már minden elindul, elvileg más dolgod se akad, mint a felhőtlen szórakozás…

Hajdú Péter: Számomra ez mindvégig egy örömteljes munka, amit szívvel-lélekkel csinálok. Akár magam is csápolhatnék, de mindig akad valami váratlan sofort, intézendő feladat. Most az Edda lábgépe tűnt el valahol Szerbiában, és egy miskolci hangszerkereskedő segített ki minket, hogy az együttes fellépése ne maradjon el. Ez egy olyan apróság, amihez mindig társul néhány hasonló megoldásra váró probléma.

hajdu00

Láthatóan nem tántorítanak el a fesztiválhoz és a személyedhez köthető támadások.

Hajdú Péter: Sporthasonlattal élve, mindig azt kell támadni, akinél a labda van. Ez nekem most kijár. A jogos panaszokat, kifogásokat, a csendháborítósakat is igyekszem kellően orvosolni. Nem keresem a konfliktusokat, azok viszont megtalálnak. A kötődésem egyre erősebb Miskolchoz. A messziről jövők észreveszik a fejlődést, az új villamosokat, a barlangfürdőt, a tapolcai strandot és az Avalon Park látványosságait. A gyerekeim nyúznak a bobozásért, s oda vannak az elektromos gokart pályáért, amely Európában egyedülálló.

hajdu2

S miért pont Miskolc lett a helyszín elsőre?

Hajdú Péter: A müncheni sörfesztivál mintájára akartunk egy fővárosi rendezvényt. Kerestük a helyszínt, mígnem Barabás Zsolt barátom be nem dobta, kezdjük Miskolcon. Bár a münchenire még sose jutottam el, a korábbi miskolciakról hallottam. Arról is, ami 67 nézőt vonzott. Ez nem volt valami biztató. Az első fesztiválon pontosan hetvenmillió forintot buktunk. Mégse szegte a kedvünket. Most arra számítunk, hogy ha az égiek is kedveznek, a tavalyi 65 ezres nézőszámot túlszárnyaljuk.

hajdu3

A Korda-ügy?

Hajdú Péter: Kora tavasszal egyeztetünk a fellépőkről, az érintettektől megkérdeztük a programjukat, s mindenkinek csak később küldünk szerződést. A számomra kedves Korda házaspár végül az idei programba nem került be, viszont szóvá tették, hogy miattunk mondtak vissza más meghívásokat. Tiszteletből úgy döntöttünk, akkor jöjjenek, fizetjük a gázsijukat. A korábban szerkesztett reklámba viszont már nem tudtuk feltüntetni a nevüket. Végül is emiatt visszaléptek.

Szántó IstvánMit ettek a sörfesztivál sztárjai?

Miskolc – Drót Bisztró: négy napon keresztül sztárokat etettek Miskolcon. tovább »

Fotók: Nagy bulival zárult a Miskolci Sörfesztivál

Miskolc – Hétvégén is sokan választották programként a Miskolci Sörfesztivált. tovább »

Miskolci Sörfesztivál – Zene, sör, Népkert: “bejön”

Miskolc – A népkerti sörfesztivál vendégei a kitűnő hangulatot és a jó szervezést dicsérték. tovább »