Miskolci siker a borsodi rangadón

Akt.:
Fazekas remekül játszott a Tiszaújváros ellen
Fazekas remekül játszott a Tiszaújváros ellen - © Fotó: MEAFC
Miskolc – A férfi kosárlabda NB I/B 9. fordulója után továbbra is bevehetetlen az Egyetemi Körcsarnok.

Stílusosan, a korábban kilenc szezont is a vendégeknél teljesítő Tóth Tamás két jó büntetőjével kezdődött a megyei rangadó. A mérkőzés eleji Drahos-Szojka duó által diktált tempót nem nagyon tudta követni a legjobb négybe vágyó Tiszaújváros, így pillanatok alatt elhúzott a már ekkor is csapatként operáló MEAFC (21-12). Odaát azonban Czura és az ukrán légiós Osnach is észlelt, és kihasználva a hazaiak döbbenetes megmozdulásait, másfél perc alatt átvették a vezetést (21-23). Mivel a miskolci „fekete percek” hamar leperegtek, a nyitó negyed végül ismételten fehér mezes előnnyel és egy Drahos címezte Endrész slusszpoénnal ért véget (27-23).

A második etap hazai hőse egyértelmen Fazekas volt. 11 dobott pontja mellett gyönyörű és váratlan megmozdulásokkal pörgette föl a Körcsarnok komplett miskolci lelkületű közönségét, ám nem volt nehéz élete ekkortájt Endrésznek és Gallónak sem. Tóth Gábor előbb ifjú négyesünk orrát vakarta meg egy forintos labdával, majd idősebb centerünknek is „póstázott egy zsugát”. Magasembereink hárman így összesen 20 pontocskát tettek ekkor az egyetemi közösbe. Mivel a védekezés a 13 kapott pont okán stabil volt, a szünetre megugrott a két gárda közti differencia (49-36).

Térfélcserét követően kiderült, hogy Szepesi új cipője gyorsabb, mint korábbi „dorkója”, így bedobónk is csatlakozott a „mai meccsen jól és eredményesen muzsikálók” egyre népesebb táborához. A negyed végén Tóth Gábor öt jó ponttal jelezte, hogy jó formában várja az utolsó negyedet (74-60).

És lőn. Csapatunk kapitánya azonnal vágott is két nagyon fontos triplát, ám a vendégek ekkor sem adták fel. A végig remekül játszó Czurához és Osnachhoz ekkor Mohay is betársult, és közösen hatalmas offenzívát indítottak a tiszaújvárosi mezben lévő legények. Ugyan hátrányukat fokozatosan ledolgozták, – mivel Drahos az összes büntetőjét a helyére küldte, így – egyszer sem tudtak 3 pontnál közelebb kerülni a hibáik ellenére is derekasan dolgozó miskolciakhoz. A roppant hosszúra nyúlt utolsó percben a hazai győzelem mellé ráadásképp a 100. pont is megérkezett. Fazekas ugyan még kihagyta, ám Szepesi már nem hibázott, így övé lett a rekesznyi dicsőség. A társaság ezúttal is óriási küzdelemben, igazi csapatként gyűjtötte be immár ötödik sikerét, így az idei karácsonyra hazai veretlenséget tudtunk a miskolci kosárlabda barátok fenyőfája alá csempészni (103-96).

Forrás: MEAFC

Jegyzőkönyv

MEAFC – Tiszaújvárosi Phoenix KK
103-96 (27-23, 22-13, 25-24, 29-36)

NB I/B Keleti csoport, 9. forduló. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Sallai István, Balogh Gyula, Gergely Csaba.

MEAFC: Drahos (16), Szepesi (17), Tóth T. (2), Szojka (14), Endrész (17). Csere: Tóth G. (16/9), Fazekas (14), Galló (7), Orosz, Kiss. Edző: Bene Szilárd.

Tiszaújváros: Czura (26/3), Kovács (4), Varga (8/3), Pongrácz (15/6), Benőcs (2). Csere: Osnach (21/3), Mohay (15), Magyar (3/3), Pöstényi (2), Vida. Edző: Brunyánszky István.


Bene Szilárd: Ismét megmutattuk, hogy milyen elszántsággal és mekkora szívvel tudunk küzdeni a győzelemért. Ellenfelünk egy nagyon jó, nagyon hajtós csapat, az utolsó percig próbára tettek bennünket, ám legyőzésükkel most újonchoz képest előkelő helyen tudunk karácsonyozni. Ezt a győzelmet szeretnénk a héten elhunyt barátunk, Kalóczki Gábor emlékének ajánlani.

Brunyánszky István: – Gratulálok a miskolciaknak ahhoz a szép küzdéshez, amely a mai győzelmüket eredményezte. Támadó játékunk sajnos még mindig nem abban a mederben halad, mint ami a kitűzött cél eléréséhez való lenne. A Phoenix-család nevében minden kosárlabdát szerető szurkolónak kellemes karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog új esztendőt kívánok.
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek