Miskolci önkormányzat: Nyomortelep felszámolás ügyében a hatóság téved, a lakosság támogat!

Akt.:
Miskolci önkormányzat: Nyomortelep felszámolás ügyében a hatóság téved, a lakosság támogat!
Miskolc – “Alig múlt egy esztendeje, hogy több, mint 35 ezer miskolci biztosította támogatásáról önkormányzatunk nyomortelep-felszámolási programját” – olvasható a a miskolci polgármesteri hivatal pénteki közleményében.


“Városunkban a nyomortelepek, bennük a Számozott utcák felszámolásának kereteit tételes jogszabályok, a lakástörvény, a lakások bérletéről szóló helyi rendelet, és a végrehajtási törvény határozza meg, Miskolc Megyei Jogú Város közgyűlésének a döntése pedig a nyomortelepek megszüntetésének a politikai legitimációját adja.

A nyomortelepek fokozzák a közegészségügyi problémákat, erőteljesen vetik fel a gyermekvédelmi kérdések garmadáját, a bűnözés melegágyai, valamint megoldhatatlan szociálpolitikai feszültségeket koncentrálnak egy területre.

Városunk minden erejével azon van, hogy legyen egyénekre szabott, legitim kiút a nyomortelepi létből.

Mindezek után kijelentjük, hogy határozottan kitartunk eredeti álláspontunk, a miskolci nyomortelepek, a Számozott utcák felszámolása és a miskolci emberek véleménye mellett.

Nem fogadjuk el, és jogorvoslattal élünk az Egyenlő Bánásmód Hatóság elmarasztalása, valamint az Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda beadványa miatt” – tájékoztatta a Borsod Online-t a Miskolc Megye Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Sajtó- és Kommunikációs Osztálya.


Kapcsolódó cikkek:

Negyedszer marasztalták el a miskolci rendeletet

Budapest, Miskolc – Az Egyenlő Bánásmód Hatóság megbírságolta a miskolci önkormányzatot telepfelszámolási programja miatt. tovább »

Mit tárgyalt Miskolcról az EBESZ és a miniszter?

Miskolc – A minisztérium is fontosnak tartja, hogy az ombudsman által kifogásolt ügyek mielőbb rendeződjenek. tovább »

EBESZ: most csak a remény van a számozott utcákon

Miskolc – Miskolcon járt az EBESZ elnöke, a számozott utcákra is ellátogatott. Támogatta az ombudsmani jelentést. tovább »

Brüsszel kifogásolja a “Számozott utcák” ügyében született miskolci intézkedéseket

Brüsszel, 2015. június 15., hétfő (MTI) – Brüsszel úgy értékeli, hogy a miskolci önkormányzatnak a “Számozott utcák” ügyében hozott intézkedései sem az uniós romastratégiák keretrendszerével, sem a kormány által a magyar romastratégiában vállalt intézkedésekkel nincsenek összhangban – derül ki abból a válaszból, amelyet Vera Jourová igazságügyi biztos adott Niedermüller Péter DK-s EP-képviselő írásbeli kérdéseire. tovább »

Kriza Ákos: “Mi a joggal élünk, és nem visszaélünk…”

Miskolc – Az ombudsmani ajánlás ellenére a miskolci önkormányzat folytatja a hatósági ellenőrzéseket. tovább »