Miskolci Napló – Lázár János: Miskolcra is költözhetnek állami intézmények

Miskolc, 2015. április 21. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) Kriza Ákos polgármester (takarásban) kíséretében Miskolctapolcán 2015. április 21-én. A miniszterelnök által aláírt városfejlesztési megállapodás szerint autópálya épül Miskolc és Kassa között, folytatódik a miskolctapolcai strandfürdő fejlesztése, valamint a diósgyőri váré is, és ezerhektáros iparterületet alakítanak ki a borsodi megyeszékhelyen.
Miskolc, 2015. április 21. Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) Kriza Ákos polgármester (takarásban) kíséretében Miskolctapolcán 2015. április 21-én. A miniszterelnök által aláírt városfejlesztési megállapodás szerint autópálya épül Miskolc és Kassa között, folytatódik a miskolctapolcai strandfürdő fejlesztése, valamint a diósgyőri váré is, és ezerhektáros iparterületet alakítanak ki a borsodi megyeszékhelyen. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Miskolc, 2015. április 25., szombat (MTI) – Miskolc is alkalmas arra, hogy kiemelt állami feladatokat lásson el, idén döntés születik arról, hogy melyik állami intézmény költözik a városba – nyilatkozta Lázár János a Miskolci Naplónak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Miskolcon és környékén szombatonként megjelenő hetilapnak adott interjújában emlékeztetett arra, hogy az államreform bizottság készített egy tervet arra, hogyan lehet a magyar városokat bevonni a központi kormányzati munkába.

Mint nyilatkozta: egészen biztos, hogy a város logisztikai, gazdasági szempontból alkalmas arra, hogy kiemelt állami intézménynek adjon otthont.

Miskolc nagyon nehéz helyzetből állt fel, ami elismerést érdemel. Az, hogy a leszakadás helyett ma már arról beszélhetünk, hogy a város kormányzati helyszínné is válhat, jól mutatja, hogyan viszonyul a kormány Miskolchoz…- mondta Lázár János.

– MTI –