Friss hírek

2009.01.08. 11:16

Magyarország 200 megawattos segélyt kért Romániától

<p>Magyarország szerdán 200 megawattos segélyt kért Romániától, de nem sokkal később meggondolta magát és más szomszédjától vásárol majd energiát - állítja a román energetikai elosztóközpont.</p>

Octavian Lohan, az intézmény elnöke szerint a román fél eleget is tett volna a kérésnek olyan feltétellel, hogy nem eladja a kért energiamennyiséget, hanem azt Magyarország később visszaszolgáltatja. Budapest ellenben vásárolni akart, amihez a villamosenergiát szállító román Transelectrica-nak versenytárgyalás kellett volna kiírnia, azonban a magyar fél meggondolta magát.

Adriean Videanu román gazdasági tárcavezető is szerda este egy hírtelevízióban úgy nyilatkozott: Magyarország 200 megawattnyi energiát kért Bukaresttől. A miniszter szerint bele is egyeztek a magyar fél kérésébe, mivel - állítása szerint - Románia saját forrásaival is meg tud küzdeni a krízishelyzettel, szükség esetén pedig szomszédjainak is segítséget tud nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!