Miskolci MSZP: Kriza Ákos mondjon le!

Akt.:
Miskolc – „Akad-e Miskolcon kívül még egy olyan város az országban, ahol a polgármester sorozatban követ el törvénytelenségeket, mégis maradhat a hivatalában?” – kérdezte Bartha György MSZP-s önkormányzati képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

Elmondta: „Dr. Kriza Ákos vezetése alatt a város önkormányzatát több esetben marasztalták el jogsértések miatt, s különböző kártérítései perekből és hibás döntésekből fakadóan milliárdos nagyságrendű károk érték Miskolcot. A fentiek ellenére viszont Kriza Ákos még akkor sem gondolta, hogy távoznia kellene a város éléről, amikor a Nyíregyházi Törvényszék tavaly jogerősen bűncselekmény elkövetésében találta bűnösnek, s kétrendbeli rágalmazás elkövetése miatt végül megrovásban részesítette.” Ez utóbbi ügyet részletezte Bartha György: dr. Kriza Ákos még a 2010-es önkormányzati választások előtt rágalmazott egy miskolci cégvezetőt az Echo TV műsorában. Az emiatt indított büntetőügy másodfokú ítélete 2015 nyarán született meg.

Az önkormányzati képviselő úgy véli: „Kriza Ákos elvesztette hitelét, szavahihetőségét, a törvénytisztelő állampolgárok bizalmát. Minden egyes nap, amit a hivatalában tölt, egy-egy újabb szeg Miskolc koporsójában. Éppen ezért Kriza Ákosnak le kellene mondania polgármesteri tisztségéről.”

ÉM