Miskolci lányok lettek a legszebbek a Miss Balatonon

Akt.:
Bíró Barbara Cynthia (balról), Tóth Lilla Hanna és Foczkó Dalma az eredményhirdetéskor
Bíró Barbara Cynthia (balról), Tóth Lilla Hanna és Foczkó Dalma az eredményhirdetéskor - © Fotó: magánarchívum
Balatonfüred, Miskolc – Két miskolci lány végzett az élen az idei Miss Balaton szépségversenyen, a királynőt és az első udvarhölgyet is Miskolc adta a szépségversenyen. Tóth Lilla Hanna nyerte el a királynői címet, míg a szintén miskolci Foczkó Dalma lett az első udvarhölgye. Az egyetemista Lilla Hannával, és a már anyuka Dalmával is beszélgettünk.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a miskolci Tóth Lilla Hanna nyerte el a királynői címet, míg a szintén miskolci Foczkó Dalma első, Bíró Barbara Cynthia pedig második udvarhölgy lett a Balatonfüreden ötödik alkalommal megrendezett Miss Balaton szépségverseny döntőjén.

Régi álma volt

Tóth Lilla Hanna, az újdonsült Miss Balaton érdeklődésünkre úgy fogalmazott, régi álma volt, hogy részt vegyen egy szépségversenyen.

– Három éve fogalmazódott meg bennem, hogy ezt szeretném, de korábban egyetemi tanulmányokat folytattam, és úgy voltam vele, hogy amíg nem végzek a sulival, csak arra koncentrálok. Ezután felkészülten és összeszedetten próbálom ki valamelyik versenyt, végül a Miss Balatonra esett a választás – mondta.

Hanna elmondása szerint a felkészülés rengeteg energiabefektetéssel járt.

– Nyilván szükség volt edzésre, diétára, de rengeteget olvastam, fel kellett készülnöm aktualitásokból, hírekből, hogy tudjak válaszolni minden kérdésre – sorolta.

A felkészülés több mint két hónapot vett igénybe, melynek során személyes castingokon és egy felkészítőtáboron keresztül jutottak el a jelöltek a közönségszavazásig, majd a döntőig.

– Mikor kimondták a nevemet, örömömben sírásban törtem ki, hihetetlenül boldog voltam, hogy a befektetett munka végül megtérült – zárta gondolatait Hanna.

Magáért is tenni akart

Hatalmas nagy öröm, hogy én lettem az első udvarhölgy – ezt már Foczkó Dalma mondta.

– A felkészítőtábor nagyon feszített volt, a döntőn pedig annyira izgultam, hogy csak arra koncentráltam, hogy mosolyogjak, de aztán sikerült megnyugodni. Tudom, hogy minden versenyző úgy érkezett, hogy szeretne az első három közé kerülni. Nekem ez sikerült és nagyon boldog vagyok, mert nem veszett kárba a sok hónapos kemény munka – mesélte Dalma.

Az újdonsült udvarhölgy magának is bizonyítani szeretett volna a Miss Balatonon való indulással.

– Domonkos fiam születése után vékonyabb voltam, mint bármikor. Egy évvel utána viszont már hiányzott a nőies alak. Épp akkor jött szembe a megmérettetés plakátja, mikor eldöntöttem, teszek azért, hogy jól érezzem magam, belevágtam, a többi már történelem – mondta Dalma, aki hozzátette: a felkészítő táborokban azok voltak a legnehezebb időszakok, amikor sokáig nem tudott semmit a nagyszüleivel nyaraló csemetéjéről.

ÉM-TÁ