Sport

2011.11.11. 17:41

Egy motiváló vereség

Debrecen, Ufa - Az orosz ellenfele kifogott Soltészon, de ez még több munkára ösztönzi a debreceni pitbullt.

Debrecen, Ufa - Az orosz ellenfele kifogott Soltészon, de ez még több munkára ösztönzi a debreceni pitbullt.

Az ufai ProFC 37 gála főmérkőzésén Soltész Lászlónak nem sikerült megszereznie a rangos szervezet 77 kilogrammos bajnoki övét, a Hungarian Pitbull Fighters Debrecen sportolója az első menet negyedik percében bennmaradt egy guillotine-ban, így az orosz Magomed Saadulaev örülhetett.

A Soltészt elkísérő Laczkó Balázs magyar MMA főbíró tájékoztatása szerint kiegyenlített csata folyt a két fighter között, az orosz próbálkozott a guillotine-nal, az első kísérletet bajnokunk védte, ám a nyitómenet negyedik percében már nem sikerült kibújnia a fogásból.

Nagy csata volt

A debreceni harcos ugyan vereséget szenvedett, ám tapasztalatokkal gazdagodva tért haza, újabb impulzusokat kapott a harchoz. Nem pihen, keményen nekivág a felkészülésnek, december 10-én a ProFC 84 kilogrammos kategóriájának elődöntőjében van jelenése.

– Egy színvonalas gálán vettem részt, amit egy éjszakai bárhoz hasonló helyen rendeztek, telt ház előtt. Kitűnő volt a hangulat, mi vívtuk a főmeccset, az ottani idő szerint éjféltájban került ránk a sor – kezdte a visszapillantást Soltész, majd kitért a harcra.

– Tudtam, hogy egy erős orosz birkózóval csapok össze, aki gyorsan földre viszi ellenfeleit, ott pedig lekopogtatja, vagy szétüti őket. Jól kezdődött a csata a számomra, ugyanis vagy fél percig tartottam fogásban, ám addig ügyeskedett, míg sikerült kihúznia a karját. Levitelkísérletekkel tarkított dulakodás következett, majd Guillotine-nal próbálkozott, de készültem rá, védtem, ám amikor nem figyeltem, beugrott, újra megpróbálta, ekkor már sikerült neki. Jól befogta, gondolkodni sem bírtam, kénytelen voltam lekopogni.

Vissza Oroszországba!

Soltészra december 17-én főmeccs vár a debreceni Hódos Imre sportcsarnokban megrendezendő gálán, de addig még lesz egy oroszországi jelenése is.

– December 10-én a ProFc 84 kilogrammos súlycsoportjának elődöntőjében meccselek. Kérdezték is a gála után, nem sérültem-e meg, tudom-e vállalni. Ha sikerülne nyernem, akkor újabb ProFC-címmeccs várna rám, csak egy kategóriával fentebb. Éppen ezért szó sem lehet pihenőről! Amúgy is felfokozott állapotban vagyok, az oroszországi színvonalat látva még nagyobb kedvet kaptam a munkához.

HBN-BZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!