Miskolci közgyűlés – Kétheti plusz bért kapnak az MVK dolgozói

Október elején tüntettek a béremelésért az MVK dolgozói
Október elején tüntettek a béremelésért az MVK dolgozói
Miskolc – “Jövőre folytathatják a bértárgyalásokat, de az adventi időszakra a lelkekben, pénztárcákban nyugalom legyen.” A decemberi miskolci testületi ülésen a polgármester azt kérte, hogy fizessék ki a az MVK dolgozóknak a nekik járó idei jutalmat.

„Figyelemmel kísértem a Holding és tagvállalatainak tárgyalását a szakszervezetekkel, és öröm, hogy mindenkivel, kivéve az MVK-val, meg tudtak állapodni. Mivel a 2016-os bértárgyalás nem terhelheti meg az MVK-s dolgozók és családtagjaik hétköznapjait, ezért az a kérésem, hogy az idei jutalmakat, ami éves szinten 3,8 százalékos béremelés mértékének felel meg, egyoldalúan fizessék ki. Jövőre folytathatják a bértárgyalásokat, de az adventi időszakra a lelkekben, pénztárcákban nyugalom legyen” – így fogalmazott dr. Kriza Ákos polgármester a miskolci önkormányzat decemberi ülésén.

A jutalom egyébként plusz félhavi bért jelent a dolgozók számára. Azt is hangsúlyozta, jövőre folytatódnak a bértárgyalások.


Ülésezett a miskolci közgyűlés – 2015. december

Miskolc – Csütörtökön tartották a decemberi, miskolci testületi ülést, ahol a képviselők több, költségvetéssel kapcsolatos napirendet is tárgyaltak majd. A Borsod Online olvasóit élőben tudósítottuk az ülésről. tovább »

Miskolc Holding: Az MVK nem fogadta el a béremelést

Miskolc – A Miskolc Holding Zrt. tizenegy tagvállalata vita nélkül elfogadta 2016-ra a béremelési javaslatot, kivéve az MVK Zrt-t, ahol a szakszervezeti vezetők ismét elutasították azt. tovább »