Miskolci kórus lesz a Nox társa

A gyerekek és a Nox
A gyerekek és a Nox
Miskolc – Az elmúlt évek nagy sikerű koncertjei után április 20-án a miskolci közönség ismét láthatja és hallhatja a Nox együttest az Észak-Koncertek keretében.

Koncertfellépésre hívta kedden a miskolci Twist Olivér Kórust a Nox együttes.

A méltán óriási népszerűségnek örvendő együttes két tagja kedden lapunk meghívására Miskolcon járt. Külön kívánságuk volt, hogy az egyik iskolába is ellátogathassanak, így lettek vendégei az Avastetői Általános Iskola Twist Olivér Kórusának. Ugyan mivel is köszönthették volna a gyerekek Péter Szabó Szilviát és Nagy Tamást, ha nem énekszóval? Az együttes két frontemberét hatalmas meglepetés érte, amikor a kórus két Nox-számot is előadott Báthori László énektanár vezetésével. A gyerekektől persze nem áll messze ez a zenei stílus, hiszen ők évek óta ismerkednek az énekkari próbákon a könnyűzenei irányzatokkal.

Együtt a színpadon

Ezúttal a Rózsavirág balladája és a Százszor ölelj még című dalok töltötték be az iskola auláját. A hatás nem is maradt el, Nagy Tamás azt mondta, hogy sok helyen voltak már, de gyermekkórustól most hallották először énekelni a dalaikat.
– Óriási volt! Köszönjük! – szólt az elismerés. – Ezért alakítottuk a zenekart hat és fél éve, hogy ilyen csemeték legyenek, akik majd a helyünkre állnak.
Szilvi egészen meghatódott a kórus produkciójától, és arra kérte a gyerekeket, menjenek el az április 20-ai Nox-koncertre, ahol a színpadon együtt énekelhetik majd az egyik dalukat. A gyerekek öröménél már csak a kíváncsiságuk volt nagyobb, így kérdésekkel bombázták Tamást és Szilvit.

Kicsit izgult

– Nagy megtiszteltetés volt a számunkra, hogy eljött a Nox együttes az iskolánkba – mondta a látogatás végén Zalán Martin ötödikes kisdiák, aki szólót énekelt, a művészek szerint nagyon tehetségesen – Szeretem a Nox-ot, van is tőlük CD-m, amit gyakran hallgatok otthon. Örülök, hogy itt voltak, bár egy kicsit izgultam, amikor énekelnem kellett.