Miskolci költségvetés: 31,4 milliárd forint a keret

Miskolci költségvetés: 31,4 milliárd forint a keret
Miskolc – Az idén először február 17-én ülésezik a miskolci testület. Előreláthatólag 16 napirendről kell majd dönteniük a képviselőknek, ezek közül olyan fajsúlyos témákban, mint például a város idei költségvetése.

Az erről szóló napirendből kiderül, ebben az évben 31,4 milliárd forintból gazdálkodhat Miskolc. Ehhez a javaslathoz a képviselők több módosító indítványt is benyújtottak, amelyben saját körzetükbe tervezett fejlesztésekhez kértek költségvetési forrást.

Ezen túl a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatói posztjára is pályázatot hirdet a város. Erre azért van szükség, mert a jelenlegi igazgató megbízatása öt évre szólt, és októberben lejár. Ha már vezetői pályázat, akkor érdemes megemlíteni azt is, hogy a Herman Ottó Múzeum igazgatói székét is megpályáztatja a város, illetve újrapályáztatja. A korábbi kiírást ugyanis érvénytelennek minősítették. Az okokat próbáltuk megtudni, de nem kaptunk választ.

Új alközpontok

A miskolci rendészettel kapcsolatos témában is döntenek majd a képviselők, hiszen a rendészek az elmúlt időszakban több irodát is kaptak városszerte. Ilyen alközpont nyílt például a Szén utcában és a Nagyváthy János utcában is.

ÉM-NSZR