Miskolci “kocsonyavita” – Döntött a Kúria: pert nyert az önkormányzat

Miskolci “kocsonyavita” – Döntött a Kúria: pert nyert az önkormányzat
Miskolc – Pert nyert Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Cine-Mis Nonprofit Kft. Rózsa Edittel és az Eurokom Kft.-vel szemben – tudatta az önkormányzat sajtóközleménye.

„A Kúria 2016. január 27-én hozott jogerős döntése hosszú évek óta tartó pereskedés végére tett pontot – fogalmaznak. – Az ítélet szerint Miskolc Önkormányzata nem sértette meg a felperesek „Miskolci Kocsonyafesztivál” és „Miskolci Tél-Kocsonyafesztivál” ábrás védjegyekhez fűződő jogait, védjegyeiket az alperesek nem bitorolták.”

A Kúria kötelezte Rózsa Editet és az Eurocom Kft.-t a perköltség megfizetésére. Az ítélet ellen további fellebbezésnek és felülvizsgálati kérelemnek nincs helye.

Rózsa Edit válaszközleményében – egyebek mellett – leírta: a Kúria döntésének indokolásában megállapította, hogy a kocsonyafarsangot megrendező Cine-Mis Kft. tevékenysége kimeríti a védjegybitorlást. Véleménye szerint a jogsértés továbbra is fennáll, jelenleg folyik a Miskolci Törvényszéken a tisztességtelen piaci magatartás miatt indított per az önkormányzattal és a Cine-Mis Kft.-vel szemben.

„A Kúria döntése megnyitotta annak lehetőségét, hogy egyfelől a Cine-Mis esetében a strasbourgi bírósághoz forduljunk, másfelől Miskolc polgármestere esetében felbujtás és más ezzel összefüggő bűncselekmények ügyében eljárás induljon – írta közleményében Rózsa Edit.

ÉM
hirdetés


hirdet�s