Miskolci kerékpárút: kezdő kaszkadőröknek ajánlva

Miskolci kerékpárút: kezdő kaszkadőröknek ajánlva
Miskolc – “Úton” című sorozatunkban a miskolci kerékpárút egyes szakaszait vesszük szemügyre. Az első felvonásban a Csabai kapuban tobzódtunk.

Ha bátrak vagyunk és van baleset biztosításunk, akkor az úgynevezett miskolci kerékpárúton tulajdonképpen a Vörösmarty utcáról, egészen Miskolctapolcáig kerekezhetünk. Apró szépséghibája a túrának, hogy ezt többnyire járdán és néha úttesten tehetjük meg, hiszen a kerékpárosoknak kijelölt út kivitelezésekor leginkább a gyalogos közlekedés számára létrehozott járdákat szélesítették ki a kerékpárút megálmodói, és néhány erre utaló táblával, no meg felfestéssel osztották fel a megnagyobbított aszfaltcsíkot.

Szlalom-kategória…

Az utat használni szándékozók jó ha felkészülnek az izgalomra! Leginkább az “össze-vissza” sétálókra, az úton parkoló autókra és azokra a közlekedőkre, akik fittyet hányva a KRESZ-re nem vesznek tudomást a rájuk is vonatkozó táblákról.
A Népkert egyes részein kis túlzással jó ha toljuk a bringát a kutyát sétáltatók és a padról elénk “csúszó” hajléktalan honfitársaink miatt. Apró adrenalin bombákat okozhatnak ugyanakkor a gyalogosátkelő-helyeken való átkelések is. Öngyilkos-jelölteknek pedig a Csabai kapui szakasz ajánlható bizton, mert ha nem figyelünk és nem adjuk meg a személygépkocsiknak az elsőbbséget – ők nem nagyon fogják – , akkor komoly esélyünk van arra, hogy a közeli kórházban végezzük. Ám aki kedveli a szlalom kategóriát, annak a buszmegállók környékén van komoly sansza. 
Sajnos ezen miskolcikumnál sem sikerült ebben az esztendőben elérni azt, hogy legalább az útburkolati jelek jól láthatóan fel legyenek festve.
Következő részünkben a Tapolcai elágazást igyekszünk túlélni, és megpróbálunk eljutni az egyetemi elágazásig.
(JLI)