Miskolci Jegesmedvék: Örömhoki és kiütés a Csíkszereda ellen

Akt.:
Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda 14-1
Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda 14-1 - © Fotó: Ádám János
A Miskolci Jegesmedvék azt a Csíkszeredát fogadták pénteken este a Jégcsarnokban, amellyel eddig két szoros meccset játszottak ebben a szezonban. Most viszont a Macik örömhokit játszva kiütötték ellenfelüket.

A mérkőzés jól kezdődött a Macik számára, hiszen a 3. percben Czuba a támadóharmad közepéről lőtt, és korong Kozuchot érintve vágódott a hálóba (1-0). A 10. percben – miután kivédekeztek majdnem egy teljes hátrányt – másfél percre kettős előnybe kerültek a Jegesmedvék. Ezt sikerült is kihasználni: a sárga-feketék türelmesen passzolgattak, majd Szirányi a kék vonal közeléből hatalmas gólt lőtt (2-0). Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd a 15. percben szépített a vendégcsapat. Tranca cselezte be magát a kapu elé, majd kilőtte a jobb felső sarkot (2-1). Ritkán látható góllal növelte előnyét a hazai csapat. Emberelőnyben – 15 másodperccel a harmad vége előtt – Miskolczi elég lehetetlen szögből kapura lőtt, és a pakk a Kozuch és a kapuvas közötti pár milliméteres résen át jutott a hálóba (3-1). És még nem volt vége: egy másodperc volt hátra a játékrészből, amikor Gőz lövésre szánta el magát, Miskolczi még beleszúrt a korongba, amely így a kapuba vágódott (4-1).

Robogott a Maci gőzhenger

A második harmadban a Jegesmedvék ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták. Nem telt el két perc, amikor a kapu előtt álló Czuba remek passzt kapott, és közelről nem hibázott (5-1). És a Maci gőzhenger robogott tovább: bő másfél perccel később Nagy Gergő mattolta a vendégkapust (6-1). Ez már Timo Lahtinennek, a Csíkszereda vezetőedzőjének is sok volt, a rendkívül indiszponáltnak tűző Kozuch helyett Ruczujt küldte a kapuba. Ám őt is gyorsan felavatták a hazaiak: Popovics jól tette le a mögötte érkező Sijkanak a korongot, aki egyből kilőtte a hosszúsarkot (7-1). A 12. percben Ruczuj is megkapta a maga potyagólját: Atkinson kékvonalas lövése csúszott be a lábai között (8-1). A Miskolc továbbra is nagy fölényben játszott, a vendégek néhány kontrával igyekeztek veszélyeztetni, Budainak kétszer is nagyot kellett védenie. A 17. percben Fodor mesteri passzt engedett el a kapu mögül, amelyet Nagy Gergő kapásból vágott a hálóba (9-1). Feltűnő volt a két csapat közötti sebességkülönbség, úgy tűnt a miskolciak sokkal többet hasznosítottak a Kontinentális Kupa tapasztalataiból.

Nem álltak le

A harmadik harmadban sem álltak le a Macik. Az 5. percben megfordult a szereposztás a korábbiakhoz képest: Nagy Gergő szolgálta ki a kapu mögül Fodort, aki Ruczujt egy köténygóllal szomorította el (10-1). A 9. percben Czuba használt ki egy emberelőnyt (11-1). A 14. percben Láda Balázs bődületes gólt a kékvonalról, két perccel később egy kipattanót Gőz tuszkolt be a kapuba, újabb 60 másodperc elteltével ismét Láda – megint a kékről – volt eredményes (14-1).

A Jegesmedvék szinte ellenállhatatlanok voltak ezen az estén, kitűnően védekeztek, legalább egy (vagy éppen két) sebességi fokozattal feljebb játszottak, mint a Csíkszereda, amely csak árnyéka volt önmagának. A hazaiak mind a négy sora lőtt gólt, ezzel téve teljessé a kiütéses győzelmet.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda 14-1 (4-1, 5-0, 5-0)
Miskolci Jégcsarnok 1000 néző, V: Haszonits, Varjú, Nagy, SiposMiskolci Jegesmedvék: Budai K. – Gőz, Popovics, Budai R., Nagy K.,Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Wéber, Dubek, Hegyi, Fodor, Atkinson, Czuba, Miskolczi, Orosz, Rafaj, Sijka, Nagy G., Szirányi, Gyenes (k). Edző: Tim Kehler.
HSC Csíkszereda: Kozuch – Adorján, Molnár, Bors, Moldován, Kósa, Mihály, Péter, Szőcs, Tranca, Novak, Hurtaj, Bálint, Bíró, Molnár, Becze, Bíró, Ruczuj(k). Edző: Timo Lahtinen.

Gól: Czuba(3), Szirányi,Miskolczi(2), Nagy G.(2), Sijka, Atkinson, Fodor, Láda(2), Gőz ill. Tranca
Kiállítás: 4 perc illetve 12 perc

Tim Kehler: – Ez egy olyan mérkőzés volt, amikor minden sikerült, minden befelé pattant. Amikor 2-0-nál, egy rossz csere miatt gólt kaptunk, ezt hittem nagyon kemény meccsünk lesz. Ám Miskolczi Márk egy csere alatt két gólt ért el, és ezzel átbillent minden. Örülök, hogy Czuba három gólt lőtt, mert már nagyon nagy volt rajta a nyomás, remélem, most már hozza azt, amit szerintem tud. Örülök, hogy a fiúk nem álltak le egy pillanatra sem, ám nem értékeljük túl ezt a győzelmet, hiszen ezért is csak három pontot kapunk. Igaz, nagyon örömteli három pontot.
Timo Lahtinen: – Hétfő óta szinte folyamatosan úton vagyunk, Németországból Csíkszeredába, majd onnan Miskolcra. Emiatt a játékosokban semmi energia nem maradt, és ennek ez a csúfos vereség lett a vége. Ez most egy nagyon veszélyes helyzet, valamit tennünk kell, hogy vasárnap és hétfőn helyt tudjunk állni.