Miskolci Jegesmedvék: Okos játék, fegyelem a győzelem kulcsa

Akt.:
Miskolci Jegesmedvék: Okos játék, fegyelem a győzelem kulcsa
Miskolc – A két legnagyobb, közvetlen ellenfelével találkozik a hétvégén a Miskolci Jegesmedvék csapata, hiszen pénteken a Dunaújváros, vasárnap pedig az Érsekújvár látogat a népkerti jégcsarnokba. Majoross Gergely, a Miskolci Jegesmedvék vezetőedzője latolgatta az esélyeket.

– A múlt vasárnapi, Debrecen elleni találkozón úgy tűnt, hogy a felemás erdélyi túra után visszatalált a helyes útra a csapat. Hogyan látod most, pár nap távlatából azt a mérkőzést?

Majoross Gergely – Az idén talán most sikerült a legjobban megvalósítani azt a játékot, amit én elképzeltem. Nagyon fegyelmezetten, okosan játszottunk, magas energiaszinten pörögtünk végig a 60 perc során, és kevés lehetőséget biztosítottunk az ellenfélnek a kibontakozásra. Elől pedig a korábban sokszor látott hatékonysággal tudtuk kihasználni a helyzeteinket, ami lehetett volna még jobb, ha a kapusuk nem véd olyan jól.

– A felkészülésben nem jelent törést, ha 2-3 nap pihenőt kapnak a játékosok, most például karácsony miatt?

Majoross Gergely – A szakmai munka ívét egy picit megtöri ugyan, de egy ilyen hosszú szezonban, ahol nagyon sűrűn követik egymást a mérkőzések, szükség van a pár napos szünetekre. Közép- és hosszú távon többet jelent, ha a játékosok időnként el tudják engedni a hokit egy rövid időre, a családjukkal lehetnek, kikapcsolnak az egyébként igen kemény mókuskerékből. Biztos vagyok benne, hogy feltöltődve érkeznek vissza a szünetről, és a győzni akarás ugyanúgy érezhető lesz bennük, mint korábban.

– Először a Dunaújváros érkezik Miskolcra, pénteken este. A legutóbbi mérkőzés nagyon jól sikerült ellenük, mire számítasz most?

Majoross Gergely – Az egy nagyon szélsőséges mérkőzés volt: ők nem voltak jó passzban, mi pedig nekik estünk, és nagyon jó ütemben lőttük a gólokat. A Dunaújváros tele van jó egyéniségekkel, ők valóban egy jól felkészített csapat, így kemény mérkőzésre számítok. Nekünk azonban most is saját magunkkal kell foglalkoznunk, ugyanolyan okosan, fegyelmezetten kell játszanunk, mint akkor, vagy éppen múlt vasárnap, és akkor eredményesek lehetünk.

– Vasárnap pedig a jelenlegi éllovas, az Érsekújvár lesz az ellenfél. Mire kell figyelni ellenük?

Majoross Gergely – Az Érsekújvár nagyon nehéz ellenfél, hiszen egészen kitűnő játékosok egész sora van náluk, különösen a csatáraik életveszélyesek. Legutóbb itthon sikerült ellenük nyertünk, de nem voltam elégedett, hiszen túl sok helyet, kontralehetőséget adtunk nekik, amit persze ki is használtak. Most sokkal zártabb védekezésre lesz szükség ellenük. Bízom benne, hogy most nem szükséges hét gólt ütnünk a győzelemhez, mint legutóbb.

Forrás: Miskolci Jegesmedvék