Miskolci Jegesmedvék: Még várnak egy aláírásra

Miskolci Jegesmedvék: Még várnak egy aláírásra
Miskolc – Nyolc „maci” helyben mért fel tegnap, a többiek a hét végéig küldik az adatokat az edzőnek.

Egy nehéz, izzasztó felmérőt tartott a Népkertben szerda délelőtt a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapatának vezetőedzője, Mayer Péter. A kispadra nemrégiben kinevezett „ősmiskolci” szakember mindössze a keret egy kis részét tudta dolgoztatni: a három Dunaújvárosból igazolt hokist, Galanisz Nikandroszt, Pavuk Attilát, Somogyi Balázst, továbbá Láda Balázst, Szilágyi Leventét, Popovics Patrikot, illetve két fiatalt, Laczkó Ákost és Bernáth Milánt.

– A légiósok, illetve azok a játékosok, akik az idősík miatt, teljesen egyeztetett módon, de már programot csináltak a nyárnak erre a részére, azok a napokban folyamatosan küldözgetik vissza az eredményeket különböző internetes csatornákon, remélem, ezek legkésőbb a hét végéig befutnak hozzám – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Mayer Péter. – Nyilván kapunk egy képet, s ezután akár már egy-egy játékossal direktben is át tudom beszélni, hogy neki mi a fontos, mire figyeljen. Természetesen nem ugyanaz, mint amikor együtt csináljuk, de azért hangsúlyoznám: ez közös érdek, a játékos is pontosan tudja, hogy neki erősnek és strapabírónak kell lennie, ám augusztus 3-án együtt is megcsináljuk a felmérést.

A témához kapcsolódva a szakember hozzátette az alábbiakat is:

– Ebben a munkában inkább afelé haladtunk az elmúlt néhány évben, hogy a játékosok egyre tudatosabban készülnek arra, hogy a nekik tetsző, komfortos, de komoly edzéstervek alapján dolgoznak. A tavalyi évben sokkal hamarabb állt össze a keretünk, illetve az edzői stáb is, és ez a nyugodt, jó előre megtervezett dolgokat egy kicsit felülírta. Így ez a júliusi teszt azért volt fontos számomra is, hogy néhány objektív adatból már körvonalakat lássak azokról is, akik új emberként érkeznek Miskolcra, akár légiós, akár más klubból átigazoltak. Aki pedig elérhető, itteni volt, az pedig az eddigi évek tapasztalatainak alapján szintén egy plusz számot tud mutatni. Az augusztusi kontrollmérésnél már egy konkrét fejlődési görbével tudja mutatni mindenki, hogy milyen munkát végzett, s ez mindenképpen jó tükör nekem, edzőnek, de magának a játékosnak is, mert a csapat egészét tekintve látja a saját elhelyezkedését a nyers, fizikális oldalon.

Guggenberger később

A vezetőedzőtől megkérdeztük azt is, hogy még hány kiadó hely van a keretben, mely posztra, posztokra keresnek jelenleg is korongozókat.

– Csatárposzton az igazolásaink úgymond körbeértek, ami azt jelenti: van tizenhárom olyan felnőttkorú támadónk, aki aláírt szerződéssel rendelkezik. A kapuban adott egy légiós, a másik ember ezen a poszton egy fiatal játékos lesz, akit a juniorból hozunk fel a felnőttekhez. Hátvédek tekintetében egyelőre négy szerződéssel rendelkező, hivatalosan kommunikált hokisunk van: Sagert, Gőz, Dudas és Vojtkó, illetve minden pillanatban várjuk még egy légiós hátvédnek az aláírását. Ott vannak szabad helyek, de a bajnokság előtti felkészülési időszakba vélhetően úgy kanyarodunk be, hogy ennek az ötödik embernek is megszárad a tinta a papírján. Itt is van egy-két junior aspiráns, nekem a fejemben már megvannak, hogy kik. Hatos-hetes hátvédről beszélünk, ami azért markánsan kevesebb jégidőt jelent, úgyhogy azt gondolom: a lényegi gerinc összeállt. Nyilván nem biztos, hogy egy egész bajnokság tekintetében így marad, de az elején ez rendben van.

A tengerentúli hokisok augusztus elején érkeznek? – vetettük fel ezt is Mayer Péternek.

– Hivatalos kezdés augusztus 3-a, viszont Guggenberger csak augusztus végén száll majd be a közös munkába, mert ő jelenleg Ausztráliában játszik bajnokit. Így az első két jeges hetet a két junior kapusunkkal fogjuk megoldani.

Mint azt már megírtuk, Mayer Péter másodedzője, kapusedzője Jukka Kontsas lesz. Ugyanakkor az U18-as csapat vezetőedzői posztjára keresnek még egy embert, aki az EBJL-es projektet tovább tudja vinni, és az U20-ra is „rálát” – itt különben Láda Péter lesz a kollégája.

– Molnár István –

Akikről még nem esett szó…

Kilenc korongosról eddig még nem írtuk meg, hogy mi lesz, lehet a további sorsuk. Róluk Mayer Péter az alábbiakat mondta lapunknak:

Matt Boyle: „Családi okok miatt munkával telik számára az elkövetkezendő néhány hónap, nem dőlt el a sorsa a hoki szempontjából. Úgy tudom, szeptember végénél hamarabb nem is tud semmilyen szinten foglalkozni a sporttal.”

Láda Péter: „Teljes értékű edzőként folytatja a pályafutását.”

Budai Roland: „Készenléti rendőrnek ment.”

Dósa Krisztián: „Máshol folytatja, nem tudom, hogy hol.”

Tyler Metcalfe: „Gyereket várnak a párjával augusztus végére, szeptember elejére. Az életük újradefiniálásában nem tudjuk, hogy mi van.”

Roczanov Dezső: „Nem kapott szerződést.”

Zach Cohen: „Nem marad nálunk.”

Becze Tihamér: „Máshol folytatja.”

Fliszár Zalán: „Máshol folytatja.”
hirdetés
hirdet�s