Miskolci Jegesmedvék: Kiszenvedett győzelem büntetőkkel az FTC ellen

Akt.:
Miskolci Jegesmedvék: Kiszenvedett győzelem büntetőkkel az FTC ellen
Miskolc – Ha nehezen is, de a Jegesmedvék legyőzték a Ferencvárost pénteken este.

A mérkőzés csapkodó játékkal indult, nehezen melegedtek be a felek, az első kapuralövés, amit a kapusnak védenie kellett a 4. percben Fliszár nevéhez fűződött. A 12. percben emberelőnyben adták el a hazaiak a korongot, Dubek egyedül ugorhatott ki és gólra váltotta a szólóját (0-1). A Miskolc támadott, de nagyon akadozott a gépezet, és csak Cohen jutott egy kapuvasig a 19. percben.

Előnyben egyenlítettek

A második harmad elején nyomott a Miskolc, és a 6. percben ki is egyenlítettek: emberelőnyben Tóth korcsolyázott be hátulról a kapu elé, első lövése még kijött Martonról, de másodszorra a csatár már a hálóba lőtt (1-1). A Miskolc ezután percekre beszorította ellenfelét saját térfelére, és a Fradi csak a harmad második felében tudott kijönni a szorításból. Ekkor a zöld-fehéreknek is volt pár kisebb helyzetük. A 18. percben Dansereau hihetetlen harcossággal szerzett korongot, Hajóssal 2 az 1 ellen mehettek kapura, de nem sikerült belőni az ordító helyzetet.

Tóth döntött

A harmadik harmad elején a Fradi lépett fel támadólag, majd ismét a Miskolc vette át a játék irányítását, eredmény nélkül. A 8. percben két vendégjátékos mehetett szabadon a miskolci kapura, de Bálizs bravúrral védte a szólót. A harmad végén teljesen beszorult a Fradi, ám a miskolciak képtelenek voltak betalálni Marton kapujába, így jöhetett a hosszabbítás, de ez sem hozott döntést, amely így a büntetőkre maradt. Ezek során Bálizs mindhárom Fradi próbálkozást védte, Tóth Adrián pedig belőtte a rávezetését, így a Jegesmedvék megnyerték a meccset.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – Ferencvárosi TC
2-1 bü (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Miskolci jégcsarnok 1000 néző. V: Sós, Németh, Kormos, Somos

Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Sagert, Hajós, Popovics, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Ritó, Becze, Tóth, Dansereau, Láda P., Vojtkó, Budai, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Kiss(k). Edző: Majoross Gergely.

Ferencvárosi TC: Marton – Lencsés, Horváth, Hardi, Dubek, Moravec, Lévai, Németh, Pál, Galló, Kiss Á., Tvrdek, Borbás, Guren, Farkas, Revák, Hegyi, Kiss G., Cerny, Mikusovic, Papp, Budai(k). Edző: Szakács Ferenc.

Gól: Tóth(2) ill., Dubek
Kiállítás: 8 perc (+10 perc fegyelmi Cohen) illetve 16 perc


Majoross Gergely: – Nagyon rosszul kezdtünk, pedig ez nem szokásunk. A második harmadtól viszont már feljavultunk és sikerült egyenlítenünk. Hiába volt azonban iszonyú sok helyzetünk, nem sikerült újra betalálnunk. A legfontosabb azonban, hogy a végén sikerült megszerezni a győzelmet.

Szakács Ferenc: – Nagyon harcos mérkőzés volt, mindkét csapat rengeteget dolgozott. Úgy érzem, túl könnyen fújták be ellenünk a kiállításokat, de ezeket végül ki tudtuk védekezni. A büntetők már a lutri kategóriába tartoznak, ebben a Miskolc volt a jobb, gratulálok nekik.