Miskolci Jegesmedvék: Indulhat a döntő!

Akt.:
Miskolci Jegesmedvék: Indulhat a döntő!
Miskolci Jegesmedvék: Indulhat a döntő! - © Fotó: miskolcijegesmedve.hu
A Miskolci Jegesmedvék három év után jutottak be ismét a MOL Liga döntőjébe. A vasárnap induló fináléról Majoross Gergely vezetőedzővel beszélgettünk.

Milyen érzések vannak benned most, miután vezetőedzőként már az első szezonodban bejutottál a csapatoddal a MOL Liga döntőjébe?

Majoross Gergely: – Természetesen izgatott vagyok, de bevallom őszintén az elődöntő előtt nagyobb drukk volt bennem. Mindenkin azt érzem, hogy már csak egy, illetve egész pontosan négy lépésre van az az álom, ami után egész szezonban vágytunk. A srácokon is azt látom: hihetetlenül elszántak, és egészen biztos vagyok abban, hogy mindent meg fognak tenni, az utolsó másodpercig küzdenek majd az álmuk megvalósításáért. Az külön öröm, hogy várhatóan telt ház előtt játszhatunk, hiszen az ilyen közeg mindig feldobja a játékosokat.

Számít-e valamit, hogy az alapszakaszban hat meccsen hat győzelmet arattunk az Érsekújvár ellen?

Majoross Gergely: – Nincs különösebb jelentősége. Rengetegszer elhangzott már, hogy a rájátszás mindig egy külön műfaj, és nem lesz ez másként most sem. Példaként említhetem a Brassó elleni párharcainkat. Az alapszakaszban nagyon szoros mérkőzéseink voltak velük valtakozó sikerrel, az elődöntőben mégis négyszer tudtunk győzni ellenük. Ugyanakkor ez a tény számomra egy visszajelzés volt, hogy az a meccsterv, amelyet a rájátszásra készítettem, működőképes. Abban is biztos vagyok, hogy az Érsekújvár nagyon bele fog állni a mérkőzésekbe, és sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint az alapszakaszban.

Miben különbözik a felkészülés az alapszakaszban és a rájátszásban?

Majoross Gergely: – Több, mint hat hónapunk, és 42 mérkőzésünk volt arra, hogy a játékunk minden részletét sokszor átvegyük, gyakoroljuk. Folyamatosan formáltuk a taktikai és egyéb elemeket annak érdekében, hogy minél közelebb legyünk az ideálishoz. A négy mérkőzéses elődöntő arra is jó volt, hogy mindezt már élesben is megvalósítsuk, és úgy ítélem meg, a szezonban ezeken a találkozón voltunk a legjobbak. Minden játékos tudja a dolgát, érzem rajtuk a sikeréhséget, készen állunk a döntőre.

Mire lesz szükség a döntőben a sikerhez?

Majoross Gergely: – Ismerjük az Érsekújvár erősségeit és gyengeségeit egyaránt. Nagyon kreatív és képzett játékosai vannak, emiatt hátul nem szabad nekik könnyű lehetőségeket hagyni. Elől a kialakított helyzeteket be kell lőni, ezt nem is kell tovább ragozni. Ha ezt meg tudjuk valósítani, eredményesek lehetünk a döntő mérkőzésein is.