Miskolci Jegesmedvék: Dupla felmérő

Miskolci Jegesmedvék: Dupla felmérő
Miskolc – Pénteken 19 órától a Ferencváros, szombaton 19 órától pedig a HSC Csíkszereda a vendég a Népkertben.

Az alapszakasz felénél jár az idei Mol Liga küzdelemsorozata, s először arra voltunk kíváncsiak a Jegesmedvék vezetőedzőjével, Majoross Gergellyel folytatott beszélgetés során, hogy mennyire elégedett az eddigiekkel (a sárga-feketék 46 ponttal a második helyen állnak a táblázaton).

– Az irány, amerre tartunk, jó, de megnyugodni nyilván nem szabad – fogalmazott a szakvezető. – Az a bizonyos út hosszú, van egy végső cél, amit az utolsó meccsen érhetünk el, azt kell szem előtt tartani, hogy ez meglegyen, meglehessen. Azért, hogy ez sikerüljön, mindenki mindent megtesz, legyen az játékos, vezető, vagy stábtag. A közönség kívülről értékeli a látottakat, a pozíciót, hiszen a csapat, a tréner sok dicséretet kap, úgy személyesen, mint a hátuk mögött.

– Köszönöm a játékosok nevében – tette hozzá Majoross Gergely. – A sport, a jégkorong egyúttal a szórakoztatás egyik formája, éppen ezért nagyon fontos, hogy mit gondol rólunk a saját közönségünk, akik végül is ugyanazért jönnek ki a csarnokba, mint amiért mi kikorcsolyázunk a jégre: ez pedig az eredményesség. Örülök annak, ha minél többen gondolják azt rólunk, hogy az a stílus, amit képviselünk, amit játsszunk, az nézhető, fogyasztható.

Még mélyebben

A tréner elmondta azt is, hogy miben, milyen területen lát még lehetőséget az előrelépésre, amiben javulni kell a „második félidőre”, illetve a rájátszásra.

– A munkám kétrétű, hiszen egyrészt egy csapatnyi embert kell úgy irányítani, hogy csapatként küzdjenek, másrészt huszonvalahány egyént kell segíteni, külön-külön is fejleszteni – nyilatkozta Majoross Gergely. – Egyik sem megy varázsütésre, ehhez kellenek az órák, a napok. Mindig, minden alkalommal megbeszéljük az elkövetett hibákat, amik közül aztán egy-kettő vissza-visszatér, ezért mindezt még mélyebben kell megtennünk. Annak a módját kell megtalálnunk, hogy miként lehetünk ezen a területen még hatékonyabbak.

A Macik újabb két találkozón mutathatják meg az erejüket.

– Ha a szezon eddig eltelt részét szétbontjuk, akkor azt lehet látni, hogy kiválóan indultunk, aztán bekövetkezett némi visszaesés, de tanultunk az elkövetett hibákból és az utóbbi időszakban újra kiegyensúlyozottabb lett a játékunk, ismét jó passzban vagyunk – mondta Majoross Gergely. – Ez a kiegyensúlyozottság azt is jelenti, hogy rá tudjuk kényszeríteni az akaratunkat az ellenfélre, s így ezzel nagyobb az esély arra, hogy sikeresek legyünk.

Ezt követően az 5-ös számot mondtuk a vezetőedzőnek, utalva azon pontmennyiségre, amellyel összességében – talán – elégedett lenne a pénteki és a szombati találkozót tekintve.

– Inkább hattal… – kontrázott Majoross Gergely, akinek nem állhat ma a rendelkezésére az eltiltott Jesse Dudas.

ÉM-MI