Miskolci Jegesmedvék: Csak a szerencse segített Újpesten

Miskolci Jegesmedvék: Csak a szerencse segített Újpesten
Csaknem ismét megégették magukat a Jegesmedvék Újpesten, ám végül szerencsés győzelmet arattak.

A mérkőzést a legfelszabadultabban valószínűleg Láda Balázs kezdhette, hiszen a déli órákban megszületett kisfia Zaránd, és ami a legfontosabb: a baba és a mama is egészséges. A Miskolci Jegesmedvék vezetése és szurkolói nevében ezúton is gratulálunk és minden jót kívánunk Balázsnak és családjának!

Az első percekben a miskolciak beköltöztek az újpesti harmadba, folyamatosan a hazai kapu előtt folyt a játék. Lőttek is a vendégek becsülettel, de vagy az irányzékkal volt a baj, vagy Hajek volt a helyén. A 7. percben Pichler léphetett ki egyedül, de szólóját mellé lőtte. A 10. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék: Saluga adta jó ütemben a kapu mögül a korongot az érkező Nagy Gergőnek, aki közelről nem hibázott (0-1). Kicsit csikorgott a sárga-fekete gépezet, a Macik néha túlkombinálták a játékot, ami előbb-utóbb hibához vezetett, így a harmadban újabb gól már nem esett.

Kihagyott előnyök, bekapott gól

A második harmadban gyorsan emberelőnybe került az Újpest, Gyenesnek rögtön kellett is védenie egy nagyot. Ezután hiába játszott fölényben a vendégcsapat, egyszerűen nem tudták a kapuba lőni, nyomni a korongot, közben pedig Gyenesnek is több munkája akadt, mint az első játékrészben. A Macik eltékozoltak egy 4 perces szimpla, és egy fél perces kettős előnyt, kétszer az üres kapuba sem tudták beütni a korongot. A 18. percben kettős előnybe kerültek az újpestiek, ezt nem tudták kihasználni, ám amikor ez letelt, és csak sima előnyben voltak, mégis kiegyenlítettek. Németh egy kipattanót vágott közelről Gyenes kapujába (1-1).

Egy másodperc!

A harmadik harmadot előnyben kezdték a Macik, ám ezt sem sikerült kihasználni. A Miskolc próbálta nyomás alatt tartani az Újpestet, sorra dolgozták és hagyták ki a helyzeteket, közben azonban a hazaiak veszélyes kontrákat vezettek. A 9. percben pedig megfordította az állást az Újpest. Pichler átcselezte az előtte álló védőt, majd a kapuba bombázott (2-1). Ettől kezdve a miskolciak még görcsösebben játszottak, rendre rossz megoldásokat választottak. Az óriási szégyentől Fodor mentette meg a Macikat, aki Szirányi kék vonalas lövésébe szúrt be, és a pakk 1 másodperccel (!) a mérkőzés vége előtt a hálóba vágódott (2-2).

A hosszabbításban végig a Jegesmedvék voltak fölényben, megint kihasználatlanul hagytak egy előnyt, ám 29 másodperccel a lefújás előtt Saluga lövése utat talált a kapuba (2-3).

A Jegesmedvék a szezon leggyengébb játékával csaknem teljesen beleléptek a tavalyi szégyenteljes „folyóba”, ám végül óriási szerencsével végül győztesen hagyták el a pályát.

Jegyzőkönyv

Újpesti TE – Miskolci Jegesmedvék 2-3 hu (0-1, 1-0, 1-1, 0-1)
Újpesti Jégcsarnok 200 néző, V: Nagy, Kincses, Mizsák, Soós

Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Gőz, Popovics, Budai R., Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Wéber, Dubek, Hegyi, Fodor, Orosz, Sijka, Nagy G., Szirányi, Bobcek, Budai K.(k). Edző: Tim Kehler.
Újpesti TE: Hajek – Vecaj, Kukucska, Bereczki, Kovács, Jankovics, Dorner, Zalavári, Szirányi, Németh, Dömötör, Virág, Meretei, Maklári, Pichler, Garbacz, Farkas, Szajbert, Pál, Sommer, Pleszkán(k). Edző: Ancsin János.

Gól: Németh, Pichler ill., Nagy G., Fodor, Saluga
Kiállítás: 14 perc illetve 6 perc

Ancsin János: – Ma megérdemeltük volna a győzelmet. Két pontot ajándékoztunk a Miskolcnak.

Tim Kehler: – Nagyon szerencsések voltunk ma. A játékunk nagyon rossz volt, az emberelőnyöket elpazaroltuk. Nem lőttünk eleget, rengeteget hibáztunk, ám Fortuna a végén megfogta a kezünket.További hírek a Sport kategóriából