Miskolci Jegesmedvék: A végén elment a hajó…

Miskolci Jegesmedvék: A végén elment a hajó…
Miskolc – A Debreceni HK-t fogadta kedden a Miskolci Jegesmedvék Mol Ligás hokicsapata.

Nagy K. kétszer,míg Cohen egyszer próbálta meg a hajdúsági kapuba passzírozni a pakkot, ugyanazon támadásból, mindezt már a tizenhetedik másodpercben, de Borodin jó helyen állt. Harcos felfogásban, jó ritmusban nyitottak a házigazdák, amit további lövési kísérletek jeleztek. A debreceni hálóőr kékre festett felségterülete előtt szép látvány volt három hokis körtánca, miközben egyikük sem találta meg a játékszert a korcsolyák között. Egy Boyle által kezdeményezett miskolci akciónál Voronov és Borodin is a saját hálójába csúszott, ám ami a lényegesebb, a játékszer nem. Erre jött a hideg zuhany, mert egy sakk-matt szituáció után Könczei ütőjére került a korong a 6. percben, és nem volt nehéz dolga beküldeni azt Bálizs ketrecébe (0-1). Beczééknek rövid időre szükségük volt ahhoz, hogy kijöjjenek a sokkból, de aztán rendületlenül folytatták a küzdelmet a debreceni védelemmel és Borodin kapussal. A meccs első kiállítását a DHK kapta, név szerint Emeljanov bottal lökésért, Nagy K. az előnyből egalizált 11.00-nál, viszont videózás következett, mert nem volt biztos, hogy ezt szabályosan tette, de a bírák végül megadták a közelről szerzett találatot (1-1). Rövidesen ismét Jegesmedvék-fór következett, de ezt nem tudták gólra váltani a népkertiek. A 15. percben Popovics mutatta meg magát, előbb fonákkal ütötte veszélyesen keresztbe a pakkot a vendégek ketrece előtt, aztán fölé lőtt, majd nemsokára Dansereau csinált hasonlókat.

Hordoztak veszélyt

A második felvonás elejét energiával telve kezdték a felek, hamar feltűntek egymás harmadában, különösebb eredmény nélkül. Aztán rövid időn belül Bálizs kétszer is terpeszben ült a küzdőtéren, de nagyot fújhatott, mert hárította a debreceni támadásokat. Az összecsapás harmadik kiállítása is a piros-fehéreknek jutott, Csíkinek és csapatának már csak tíz másodpercet kellett volna kibírnia, amikor Boyle lőtt óriásit, Nagy K. még beleért a pakkba, amely így a kapujukba jutott (2-1). Az elromló eredményjelző közben 147-1-et mutatott, de csak egy volt közte, mialatt Tőkési büntetését sem használták ki a Jegesmedvék.

A harmadik felvonásból még kevés telt el, amikor Boyle ment ki „pihenni”, mindezt bottal lökésért, a vendégek egalizáltak, ám ehhez újfent a technika vívmányait kellett segítségül hívniuk a játékvezetőknek – és azt határozták, hogy ez is rendben volt, s Dancsfalvi neve mellé bekerült egy strigula (2-2). A 43. percben Dansereau kínálta meg Borodint, aki kispárgázta a korongot a jobb alsó sarok elől, aztán Sagert is a DHK 23 éves jekatyerinburgi légiósát találta telibe. Nem volt rossz a meccs, amit színesített bodicsek (Dósa), valamint páros kiállítás (Gőz itt, Kaskov ott), négy a négyben kicsit nagyobb volt a terület. Aztán az 55. percben Voronov, majd az 59.-ben Ladányi döntött.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – Debreceni HK
2–4 (1–1, 1–0, 0–3)

Miskolc, 800 néző. V.: Kincses, Sós (Kormos, Soós).

Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle (1), Láda P., Nagy K. 2, Cohen, Becze – Gőz, Sagert, Hajós (1), Tóth A. (1), Dansereau – Vojtkó, Dósa, Popovics, Láda B. (1), Miskolczi – Budai, Fliszár, Ritó, Szilágyi, Roczanov – Duschek (kapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Debreceni HK: Borodin – Csíki, Voronov 1, Dancsfalvi 1 (1), Berta (2), Vaszjunyin (1) – Emeljanov, Sadikov, Ladányi 1, Kaskov (1), Sijka (1) – Prakab, Tőkési, Könczei 1, Wéber, Barabás – Hári (1), Gart (1), Okos – Tőke (kapus). Vezetőedző: Jevgenyij Muhin.

Kiállítások: 4 perc, illetve 14 perc.

Majoross Gergely: – Nem voltunk elég élesek. Sok energiát fektettünk be, sok helyzetet hagytunk ki, és valami apróság mindig hiányzott. Ha ennyi hiányzik, akkor ebben a ligában ki lehet kapni.

Jevgenyij Muhin: – Jó meccs volt, sok emócióval. Itt is, ott is akadtak ziccerek, a végén a szerencse mellénk állt.