MIskolci hoki láz a Vikingekkel

Tavaly egy hétig volt az U18-as Divízió I-es hoki világbajnokság otthona Miskolc. Idén – április 15-21-ig – ismét házigazda lesz a város, így aztán az Ancsin László irányította csapat a harmadik vonalból próbál visszakerülni az elit mögé.

A fiúkat tavaly feldobta az a tény, hogy a magyar meccseken állandó volt a telt ház és a jó hangulat. A szervezők és a Magyar Jégkorong Szövetség erre még ,,rátesz” egy lapáttal.

Litvánok, Fradi
Az áprilisi hoki láz előtt ezen a héten is érdemes lesz kilátogatni a miskolci jégcsarnokba. Március 8-án (csütörtök) 17.10-18.10-ig ugyanis a tervek szerint a litván U18-as jégkorong válogatott tréningezik a Népkertben, míg másnap, azaz március 9-én pénteken este 7 órától vérbeli rangadóra van kilátás a Macik és a Ferencváros között. A tét nem kicsi: aki nyer, az lesz a bajnokságban az ötödik.

Világbajnokság előtt lesz ugye az U18-as és a felnőtt gárda is, és bizony Miskolcon három napig (április 10-11-12.) együtt is fog készülni a két együttes. És, hogy miként kerül Miskolcra a Pat Cortina vezette csapat? A norvégokkal! Igen; április 11-én este 6 órától egy igazi elit csapat, a norvég nemzeti gárda teszi tiszteletét Miskolcon!

Óriási dolognak tartom, hogy két olyan csapatot láthat Miskolc vendégül, amely soha sem volt még városunkban – mondta Veres László, az eseményt rendező Miskolc város szóvivője. – Úgy érzem, hogy egy picit gesztus is felénk a szövetségtől a tavalyi vb, kupadöntő után és az idei vb előtt. Köszönet a városnak és sportszerető közönségének. Készülünk a két válogatott és a szurkolók fogadására, azonban annyira friss a hír, hogy például a jegyárakról ebben a pillanatban még nem tudok beszámolni.

Hihetetlen

A miskolci jégcsarnok vezetője, az ob I-es Miskolci Jegesmedvék JSE elnöke, Egri István több okból is boldog.
Hihetetlen dolog számunkra a magyar és a norvég válogatott vendégjátéka – fejezte ki örömét Egri István. – Ráadásul a mieink három napig lesznek a fiatalokkal vendégeink. Sőt! Április 11-én és 12-én az U18-as válogatott a szlovák Extraligás Popráddal is összeméri erejét, április 15-én pedig startol a miskolci vb.

Kapcsolódó cikkek:

Magyar – norvég Miskolcon!További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek