Friss hírek

2009.11.23. 18:39

Egyelõre várniuk kell a viharkárosult önkormányzatoknak a pénzükre

<p>Még mindig nem kapta meg több szabolcsi település a nyári viharkárok miatt igényelt pénzt az önkormányzati ingatlanok felújítására. Van olyan önkormányzat, amelyik hitelt vett fel, hogy felújítsák az épületeiket és még a kivitelezõknek is tartoznak.. Az önkormányzati minisztériumnál azt mondták egyelõre visszatartják a pénzt, mert gyanús, hogy a hulladékmegsemmisítéssel a legdrágább ajánlatot tevõ vállalkozót bízták meg több településen.</p>

33 szabolcsi településen, több mint 7 ezer épület rongálódott meg a jégveréstõl. A lakóházakra benyújtott támogatási kérelmeket a kormány már kifizette. Több településen azonban még mindig nem kapták meg a pénzt az önkormányzati ingatlanok felújítására, a hulladékelszállításra valamint a túlmunkára.

Lipõk Sándor Kemecse polgármestere azt mondja nem várhattak. Mindent felújítottak hitelbõl, és még most is tartoznak vállalkozóknak. 80 millió forintra nyújtottak be támogatási kérelmet az Önkormányzati Minisztériumhoz, de eddig mindössze 26 millió forintot kaptak. Ráadásul most már önrészt is kérnek, holott errõl nem volt szó.

Az önkormányzati minisztériumban azt mondták 300 millió forintot egyelõre visszatartanak, mert még vizsgálják a kérelmek jogosságát. Gyanús ugyanis, hogy 18 önkormányzat az azbeszt tartalmú pala megsemmisítésre ugyanazt a vállalkozót bízta meg, aki ráadásul a legmagasabb ajánlatott tette-mondta Forgács Imre a minisztérium szakállamtitkára.

Emiatt még a büntetõfeljelentést is fontolgat a minisztérium. Önkormányzatoknak eddig 170 millió forintot fizettek ki. A héten újabb 50 millióról döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!