Miskolci Fidesz-KDNP: folytatódik a nyomortelepek felszámolása

Miskolc – Miskolcon folytatódik a nyomortelepek felszámolása, a városvezetést erre voksaikkal a miskolciak többsége is felhatalmazta, az önkormányzat pedig a jogszabályoknak megfelelően jár el – jelentette ki Soós Attila, a miskolci képviselő-testületben többségben lévő Fidesz-KDNP-frakció vezetője szerdán sajtótájékoztatón.

Az önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: Miskolc vezetése elkötelezett a nyomortelepek felszámolása, megszüntetése mellett, “ez a szándék rendkívüli széleskörű társadalmi támogatással” bír.

Mint mondta, ez a program nem fejeződött be, folytatódik a nyomortelepek felszámolása, az ott lakók kilakoltatása.

A miskolci önkormányzat 2014 májusában fogadott el határozatot a nyomortelepek felszámolásáról.

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében “a cigányellenes politika” beszüntetésére, az úgynevezett számozott utcák lakóinak emberhez méltó elhelyezését szolgáló intézkedési terv kidolgozására, továbbá a kilakoltatások felfüggesztésére szólította fel a miskolci önkormányzatot.

Soós Attila leszögezte: “Miskolc önkormányzata elkötelezett meghirdetett programja mellett, a nyomortelepek felszámolása – minden ellenkező állítással szemben – folytatódik”, a városvezetés minden jogszabályi kötelezettségének eleget tesz. “A szándék egyértelmű és erős, meg kívánjuk szüntetni Miskolcon a nyomortelepeket” – hangoztatta a fideszes várospolitikus.

– MTI –