Miskolci Egyetem: Csak a jelenlegi rektor pályázott

Akt.:
Torma András
Torma András - © Fotó: ÉM
Miskolc – Egyetlen pályázat érkezett a Miskolci Egyetem rektori posztjára, a jelenlegi egyetemi vezetőé, Torma Andrásé. A pályázatot azért kellett kiírni, mert Torma András 4 éves mandátuma augusztus 14-én lejár.

A rektor lapunknak elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pályázatát megvizsgálta, és március elején tájékoztatta az általános rektorhelyettest, dr. Horváth Zitát, hogy a pályázat mindenben megfelel a kiírásban foglaltaknak. Továbbá felkérte a rektorhelyettest a további lépések lebonyolítására. A Miskolci Egyetem szenátusa május 27-ei ülésén hallgatja meg Torma Andrást, majd szavaz a pályázatról. Ennek eredményét május 10-éig kell eljuttatni a minisztériumhoz.

Torma András elmondta azt is: eddig négy alkalommal találkozott az egyetem dolgozóival és diákjaival: külön a hallgatói önkormányzattal, a szakszervezeti képviselőkkel, a professzorok tanácsával, végül az összoktatói és -dolgozói fórummal. Mindannyiszor ismertette a pályázatát és válaszolt a felmerülő kérdésekre. Hozzátette: úgy érzi, az egyetem dolgozói és diákjai támogatják a pályázatát.

ÉM-HE