Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény: Alaptalanok a Jobbik állításai

Akt.:
Miskolc – A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény hivatalos válasza a Jobbik keddi, “A FIDESZ a miskolci nyugdíjasok életével játszik” című sajtótájékoztatójára.

Alaptalanok a Jobbiknak a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény konyháival szemben megfogalmazott állításai!

Az intézmény valamennyi főzőkonyhája rendelkezik a Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének, valamint az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság érvényes működési engedélyével.

A hatóságok a konyhákat folyamatosan, szúrópróbaszerűen ellenőrzik, és egyetlen esetben sem tártak fel olyan hiányosságot, ami miatt a szolgáltatás felfüggesztését vagy szüneteltetését kellet volna elrendelni.

A konyhákban napi 1200-1300 adag ételt készítenek, soha nem történt ételfertőzés, vagy bármilyen, az étellel kapcsolatos közegészségügyi probléma.

A konyhatechnológia valóban régi, de zárt láncú, és megfelel a HACCP előírásoknak. Ezt az évenkénti ellenőrzések eredményei is igazolják.

Az önkormányzat ugyanakkor fejleszteni kívánja az ellátás színvonalát: TOP forrás felhasználásával, prioritással tervezi egy új, a legszigorúbb előírásoknak is megfelelő, modern, 1500-2000 adag elkészítésére alkalmas, központi konyha létesítését.

Koczák Szilvia, sajtószóvivő
Miskolc M.J.Város Polgármesteri Hivatala


Jobbik: A Fidesz a miskolci idősek egészségével játszik

Miskolc – Ezt állítja a Jobbik miskolci frakcióvezetője annak kapcsán, hogy a megyeszékhely szociális étkeztetését biztosító főzőkonyhák egyike sem felel meg sem az ÁNTSZ, sem az élelmiszerbiztonsági, sem a közegészségügyi előírásoknak. tovább »

hirdetés
hirdet�s