Friss hírek

2009.10.05. 19:09

Reális a 40 centis kilátó 40 millióért - RTL Híradó

<p>Reálisnak tartja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a 40 centiméteres bodrogkeresztúri kilátóra fordított 39 millió forintot. És nem véletlen, hogy csak ekkora - ekkorára is tervezték. Azt mondják, azért volt rá szükség, mert a turisták eddig a vízmû dombjáról bámészkodtak, ami nem nyilvános terület - számolt be az RTL Híradó.</p>

Az RTL Híradó vasárnap számolt be a bruttó 39 millió forintba kerülõ, 40 centiméteres bodrogkeresztúri kilátóról és a körülötte kialakított pihenõhelyrõl.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szóvivõje szerint nem került túl sokba a nem túl magas kilátó. Oravecz Péter azt mondta, hogy 19-20 millió forint volt a tereprendezés, az õsfenyves rendberakása és a tisztítás. A másik nagy rész az infrastruktúra megépítése, a gyalogjárók, autóutak megépítése.

A szóvivõ arról is beszélt, hogy a bodrogkeresztúriak azért adtak be pályázatot a kilátóra, mert a turisták eddig a vízmû dombjáról bámészkodtak. Onnan pedig tilos. Igaz, a tetejérõl messzebb ellátni, mert a kilátó annál is alacsonyabb. A szóvivõ szerint szándékosan tervezték ekkorára. Mint mondta, a projekt megálmodója és kitalálója egy neves építész, és a szakvélemények szerint is ez a hely abszolút alkalmas arra, hogy a panorámát biztosítani tudja. Tehát oda teljesen felesleges több méter magas emelvényt vagy kilátót építeni.

A bodrogkeresztúri kilátót uniós pénzbõl építették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!