Miskolci diákok is ott vannak a szakmát tanulók legrangosabb versenyén

Miskolci diákok is ott vannak a szakmát tanulók legrangosabb versenyén
Miskolc, Budapest – Megyénkből két tanuló vesz részt a hétfőn kezdődött, háromnapos Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten. Mindketten az MSZC Fazola Henrik Szakképző Iskola diákjai, és mindketten ugyanabban a szakmában versengenek: központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő. Név szerint: Pető Mátyás és Vass Attila.

Megkezdődött hétfőn az idei Szakma Sztár Fesztivál, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója verseny döntője 40 szakmában, melyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervez. Parragh László, az iparkamara elnöke a rendezvény megnyitóján elmondta: a szakmák népszerűsítésére a kamara az idén kilencedik alkalommal szervezte meg a fesztivált.

Tanítványaim szorgalmasak, a versenyen esélyesek.
Kisiczky István

Jelezte: két év múlva Budapesten lesz a Szakma Sztár európai döntője, az Euro­Skills. Ismertette: idén mintegy 5200 diák jelentkezett a megméretésre, ezután minden szakképesítésben válogatókat rendeztek. A sikeresen szereplő diákok mentesülnek a vizsgák alól.

Szorgalmasak

A miskolci diákok egyik felkészítő tanára, Kisiczky István lapunknak elmondta: tanítványai már végzősök, de ez az első komoly próbatételük. Sikeresen szerepeltek az elődöntőben, a középdöntőben, így most részt vehetnek az országos megméretésen. Az iskola tanárai főleg az elméleti kérdésekre készítették fel a diákokat, a gyakorlati ismereteket a PM-Energo Kft.-nél szerezték.

Kisiczky István úgy jellemezte tanítványait, hogy szorgalmasak, érdekli őket a szakma, és minden esélyük megvan arra, hogy az országos döntőben ott legyenek az első háromban. A Szakma Sztár Verseny eredményhirdetését szerdán tartják.

– ÉM-HE –