Miskolci delegáció utazott Dél–Koreába szombat reggel

Miskolc – A kiutazás célja az export-import kapcsolatok fejlesztése, helyi termékeink dél-koreai piaci pozíciójának megteremtése, a turisztikai és oktatási együttműködések kialakítása, az ingatlan- és közlekedésfejlesztés, valamint a helyi, térségi vállalatok, vállalkozások “helyzetbe” hozása.

A delegációt Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere vezeti , melynek tagjai a Miskolc Holding, a Miskolci Egyetem és a BOKIK képviselői, akik három napot töltenek Dél-Koreában. A delegációt megérkezésük után a Koreai-Magyar nagykövetségen várják, majd az asani városházára érkeznek. A programban szerepel többek között a Hoseo Egyetem, az Ipari Park és a Samsung gyár meglátogatása is.

Dél-koreai kezdeményezésre Asan és Miskolc polgármestere tavaly testvérvárosi megállapodást írt alá prioritásként megjelölve a turisztikai, gazdasági és kereskedelmi együttműködési területeket. Az együttműködéshez a két város egyeteme is csatlakozott. Magyarországon Miskolc az egyetlen város, akikkel kapcsolatfelvételt kezdeményezett a világ egyik sikergazdaságának számító Dél-Korea.

Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. elnöke tavaly májusban már tárgyalásokat folytatott egy szöuli nemzetközi befektetői vásáron több dél-koreai céggel. A tárgyalássorozatot követően a delegációt Magyarország Szöulba akkreditált nagykövete is fogadta, aki üdvözölte Miskolc kezdeményezőkészségét.

Dél-Korea elsősorban Miskolc élelmiszeripara, turisztikai és a gazdaságfejlesztési lehetőségei iránt érdeklődik.

– Dobos Tímea, szóvivő –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .