Miskolci csatornafedők – Az érzés még változatlan

Akt.:
Aknafedő a Király utcán: nem árt figyelni!
Aknafedő a Király utcán: nem árt figyelni! - © Fotó: Juhász-Léhi István
Miskolc – Több helyen javították a csatornafedlapok környékét, de az autók továbbra is „érzik”.

„Naponta legalább négy alkalommal autózok a miskolci Szabadságharc utcán, ahonnan már levonult a javító brigád, és láthatóvá vált a korábban feltett kérdésem: mi alapján választják ki, hogy mit javítanak? Mert legalább 8-10 aknafedlap még rendesen süllyedve van, amit egy füst alatt megcsinálhattak volna, arról nem is beszélve, hogy az elvégzett munkát ki ellenőrzi, és tényleg ez a fajta javítás a megfelelő?” –írta agórás levelezőtársunk, Braun János az Észak-Magyarország Facebook-oldalán. Ehhez kapcsolódóan nemrégiben kérdésünkre, hogy a csatornafedők körüli süllyedéseket orvosolják-e, úgy válaszolt Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere, hogy a MIVÍZ munkatársai Miskolcon több helyen is felmérték, és javították is a veszélyes csatornafedőket.

Korábban Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. Kommunikációs vezetője azt nyilatkozta az Északnak, hogy a csatornafedelek környékén kialakult kátyúk abban az esetben tartoznak a MIVÍZ Kft. felelősségi körébe, amennyiben az a csatornafedél utólagos beépítéséből, javításból keletkezett a MIVÍZ beavatkozása során. A miskolci csatornarendszer vonatkozásában műszaki számítás és becslés alapján körülbelül 20 ezer darab aknafedél és ugyanennyi csapadékvíznyelő rács került beépítésre szerte a város területén, közterületein. A MIVÍZ-nek évente mintegy 25 millió forint áll a rendelkezésre hibajavításokra.

Tapasztalataink szerint ugyanakkor a megyeszékhelyen több helyen is balesetveszélyes állapotban vannak a csatornafedők, ezért nem árt résen lenniük a közlekedőknek.

ÉM-JLI