Miskolci aranyérem az úszó ob nyitónapján

Sztankovics Anna és Sajgó László, az MVSI edzője Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.
Sztankovics Anna és Sajgó László, az MVSI edzője Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. - © Fotó: Kamarás Péter
Miskolc – A Miskolc Városi Sportiskola színeit képviselő kétszeres olimpikon Sztankovics Anna magabiztos versenyzéssel szerezte meg az aranyérmet, szerdán, Debrecenben, hazánk idei nyílt felnőtt úszó országos bajnokságának első versenynapján.

Anna a legjobb idővel kvalifikálta magát a fináléba, ahová klubtársa, a címvédő Vécsei Réka másodikként csatlakozhatott. A döntőben a bajnokság előtt betegséggel küzdő Vécsei Réka az ötödik helyen érkezett célba, de mivel a harmadik egy osztrák sportoló lett, így a bajnoki sorrendben őt a negyedik pozícióba rangsorolták.

A bajnokság csütörtöki folytatásában a korábbi ifjúsági Európa-bajnok Sztankovics Anna 50 m pillangón, az ifjúsági olimpiai-, és ifjúsági Európa-bajnoki ezüsttel büszkélkedő Vécsei Réka pedig 200 m vegyesen próbálja kiharcolni a döntőbe jutást.

Eredmények:

OB, nők, 100 m mell: 1. Sztankovics Anna (MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft., edzői: az MVSI edzői kollektívája) 1:08.83 perc, …4. Vécsei Réka (MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. ) 1:10.97.További hírek a boon-sportoldal kategóriából