MVLC: Meglett a negyedik bajnoki siker is

Veretlen a nyeretlen ellen
Veretlen a nyeretlen ellen - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A VasasPlaket vendége volt szerdán a PannErgy-MVLC a férfi OB I-ben.

A veretlen miskolciak látogattak a nyeretlen angyalföldiekhez, így egyértelműek voltak az esélyek a szerda esti, fővárosban megrendezett VasasPlaket – PannErgy-MVLC élvonalbeli pólótalálkozón (B-csoport, 4. forduló). A házigazda piros-kékeknél két olyan vízilabdázó is volt a keretben, aki korábban Borsodban is nadrágot húzott: Halek Márton, illetve Miklós Levente.

Misic kettőt

A mérkőzés első gólja a Vasasé volt, 1:53 percet követően Halek szerzett vezetést a budapestieknek, szabaddobásból (1-0). Bencz hagyott ki helyzetet vendégkiállítás után, Bowen viszont kihasználta az előnyt (1-1). Vadovics ,,csinált” újabb kiállítást, amivel Stojanovic nem élt. Aztán a légiós ment a sarokba pihenni, Sélley Rauscher meg pontos volt (2-1). Az egyébként bekk Milicic fórban egalizált egy szép góllal (2-2), az újabb hasonló szituációt viszont elrontotta.

A második negyedet is a Vasas nyitotta találattal, Miklós (3-2), de Nagy Á., szintén akcióból, válaszolt (3-3). A felvonás közepéhez érve Misic villant meg centerben (3-4), amelyet gólcsend követett. 1:54 perccel a nagyszünet előtt Simon harcolt ki ötméterest, Sélley Rauscher értékesítette (4-4). Ahogyan a negyediket, úgy az ötödik miskolci ,,dugót” is Misic érte el, Stojanovic passzolt remekül (4-5).

Az MVLC diktált

A harmadik felvonásban Lőrincz ötödik kísérletére betalált, jókor (4-6). A kiállítások eloszlása egyenlő volt (nyolc, nyolc) ezen periódusig, aztán megint úgy teltek a percek, hogy nem rezdültek meg a hálók. Mindezt Stojanovic szabaddobás-találata törte meg (4-7), majd Vadovics ,,gólozott” előnyben (4-8), ezt a menetet simán hozta az esélyesebb vendéggárda.

A záró negyedben Becz szépített (5-8), de a tavalyi gólkirály, Bowen visszaállította a négynyi különbséget (5-9), míg a remeklő Misic 5-10-re módosította az eredményt. Sélley Rauscher érte el a triplát, csapata a hatot (6-10), közben azért Halek ötösét Csoma hárította. Az utolsó szó Vadovicsé lehetett volna (6-11), de Lőrincz ezt ,,elvette” tőle egy másodperccel a vége előtt (6-12). A negyedik bajnokiján begyűjtötte negyedik sikerét a miskolci alakulat.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv: VasasPlaket vs. PannErgy-Miskolci VLC 6-12 (2-2, 2-3, 0-3, 2-4)

Budapest, 300 néző. V.: Fodor, Marnitz.

VasasPlaket: Jónás – Bencz (1), Miklós (1), Hegedűs (-), Simon (-), Takács (-), Halek (1). Csere: Mátyok (-), Sélley Rauscher (3), Vogel (-), Hőna (-), Major (-), Szabó B. (-). Edző: Földi László.

MVLC: Csoma – Banicevic (-), Bowen (2), Vadovics (2), Bedő (-), Lőrincz (2), Stojanovic (1). Csere: Misic (3), Milicic (1), Nagy Á. (1), Hornyák (-). Edző: dr. Sike József.

Gól/emberelőnyből: 1/10, ill. 6/14

Gól/büntetőből: 1/2, ill. 0.

Földi László: – Amíg az elején tudtuk magunkat tartani, hősiesen küzdöttünk, de a Miskolc fizikálisan felőrölt bennünket. A jobbik csapat nyert, az előnyöket gyengén használtuk ki.

dr. Sike József: – Nehezen indult a meccs, de a rendkívül jó emberhátrányos védekezésnek köszönhetően érvényesítettük az erősebb játékosállományból adódó előnyünket.


Bowenék (6) nagy esélyt kaptak
Miskolc - Idegenben kezdi majd a negyeddöntős csatát a PannErgy-MVLC gárdája. A Magyar Vízilabda Szövetségben hétfőn elkészítették a férfi Magyar Kupa negyeddöntőjének párosításait. Amint az ismert, megyénk képviselője, a PannErgy-Miskolci VLC csapata a szegedi selejtezőből jutott tovább a nyolc ...

Margarita (középen), édesanyja és Bachner András
Miskolc - Sokan csatlakoztak a jótékony célú akcióhoz – szombaton adták át a gyűjtött adományt. Lapunkból értesült Bachner András, a Pann­Ergy-Miskolci Vízilabda Club elnöke nyáron arról, hogy a 12 éves Buncsák Margarita gyógykezelésre szorul, és a lányka felépülése érdekében már több jó szándékú...Miskolc.
BOON.HU


hirdetés