Miért nincs levegő a villamosokon Miskolcon?

Sokak szerint túl meleg van a villamosokon
Sokak szerint túl meleg van a villamosokon - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Miért nem kapcsolja be a vezető a légkondit, amikor az emberek már teljesen leizzadtak?


Egy olvasónk arra panaszkodik, hogy reggel, a zsúfolt villamoson munkába menet majd’ megfulladnak az emberek, mert az ablakokat nem lehet kinyitni, és hiába szólnak a villamosvezetőnek, nem kapcsolja be a légkondit. A vezető arra hivatkozik, hogy a kinti hőmérséklet még nem érte el a 22 fokot. Olvasónk úgy tudja, hogy többen is panaszt tettek már az MVK Zrt.-nél, de mégsem történik semmi.

– Látom, hogy mindenki izzad, és egyre elviselhetetlenebb az utazás. Ráadásul nem mindenki fürdik reggel, úgyhogy lassan izzadság- és mosdatlanságszag árasztja el az egész villamost. Próbálok az ajtó környékén elhelyezkedni, hogy legalább le- és felszálláskor egy kis friss levegőhöz jussak, de ez elég nehéz, mert minden megállóban újabb és újabb tömegek szállnak fel. Amíg a Kilián lakóteleptől beérek a Villanyrendőrig, én is teljesen leizzadok és az ájulás kerülget. Nem hiszem, hogy ne lenne erre a problémára humánus megoldás – teszi hozzá reménykedve olvasónk.

Jelezzék a vezetőnek!

Panaszát továbbítottuk a közlekedési vállalatnak, ahonnan a következő választ kaptuk:

„Az MVK Zrt. a Skoda villamosokon az utasok komfortos utazása érdekében fontosnak tartja a légkondicionáló berendezések megfelelő és hatékony üzemeltetését. A hatályos utasításunk értelmében amennyiben a külső hőmérséklet eléri a plusz 22 Celsius-fokot – ez a villamos műszerfalán látható –, köteles a járművezető a légkondicionáló berendezést bekapcsolni. Ezt követően az utastér szellőztetését, hűtését a jármű már automatikusan elvégzi. Ettől függetlenül, a villamos belső szellőztetése menet közben folyamatosan működik. A villamosok mindig üzemkész klímával állnak forgalomba, azonban előfordulhat meghibásodás. Ha utasaink a klímaberendezés nem megfelelő működését, vagy működésének hiányát tapasztalják, akkor azt jelezzék a járművezető felé, aki végső esetben, ha a helyszínen nem elhárítható műszaki hiba lépett fel, akár járműcserét is kérhet”.

ÉM-HEMiskolc.
BOON.HU


hirdetés