Megújultak, fejlődtek az iskolák, 730 millióból

Megújultak, fejlődtek az iskolák, 730 millióból
Miskolc – Huszonkét, a Miskolci Tankerületi Központ fenntartásában lévő oktatási intézmény infrastrukturális fejlesztése történt meg az elmúlt hónapokban uniós forrásból.

A projektzáró ünnepséget tegnap tartották a Zrínyi Ilona Gimnáziumban, ahol elhangzott: a fejlesztések és felújítások 730 millió forintból történtek meg.

A ban az országban egyedülálló média-szaktantermet alakítottak ki a pályázat segítségével.

– A művészeti képzések területén nagy hagyományokkal rendelkező iskolánk régi vágya vált valóra – fogalmazott a gimnázium igazgatója, Fridrikné Várhegyi Renáta. – Ezentúl az emelt óraszámú média- és mozgóképkultúra képzésünket korszerű médiatechnológiával tudjuk segíteni. Intézményünkben ezenkívül megújult 2 tornatermi öltöző, újraaszfaltozták a sportudvart, valamint kifestettek 2 természettudományos termet.

További huszonegy

A Zrínyi Ilona Gimnáziumon kívül további 21 intézményben történtek infrastrukturális fejlesztések. A tankerületi központ a pályázat műszaki tartalmának összeállításakor figyelembe vette az adott intézmény igényeit. Több iskolában a mindennapos testnevelés jobb feltételeit biztosították, volt, ahol nyílászárókat cseréltek és vizes­blokkot újítottak föl, máshol akadálymentesítés történt.

ÉM-HEMiskolc.
BOON.HU


hirdetés