Kiszúrnak a felvételizőkkel?

Várakozás a felvételire
Várakozás a felvételire - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Épp a központi írásbeli felvételi napján állna le az ország?

Országos demonstrációt hirdetett a Magyar Szakszervezet Szövetsége január 19-ére, épp a középiskolai központi felvételi írásbeli napjára. A szövetség elnöke legutóbb arról beszélt, hogy ha a túlóratörvény visszavonásával kapcsolatban nem érik el céljaikat, akkor útlezárásokkal, hídfoglalásokkal tiltakoznak.

Ennek azonban biztos, hogy nem örülnének a felvételiző diákok és a szülők.

Rányomná a bélyegét

A Miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója, Madarász Péter lapunknak elmondta, a szakszervezeti szövetség két megyénkbeli képviselőjétől érdeklődött, mi várható január 19-én.

– Ők azt mondták, hogy ha lesz demonstráció, az nem fogja megzavarni a központi felvételit. Igaz, ezt egy hete közölték, nem tudom, azóta mi az álláspont. Az útlezárások nagy problémát jelentenének, hiszen akkor tömegesen érkeznének a diákok a pótfelvételire, január 24-ére, ami munkanap, hiszen csütörtök. A Herman gimnáziumba 170 diák jelentkezett az írásbelire. Ahhoz, hogy mindenkit külön padba ültessünk le, legalább 10 tanterem kell, ugyanennyi felügyelő tanár, valamint folyosófelelősök –sorolja az igazgató.

Megtudjuk, a felvételi megszervezése mögött sok munka áll, a magyar- és matematika-munkaközösség tagjai pedig igyekeznek gyorsan kijavítani a feladatlapokat, hogy a szülők és a diákok minél hamarabb értesüljenek az eredményről.

– Ha a közlekedés lassítása vagy leállítása miatt nem tudnának bejönni a diákok a felvételire, az biztos, hogy rányomná a bélyegét az eredményre. Ennek pedig nem szabadna megtörténnie. Remélem, hogy az írásbeli felvételit semmi nem fogja megzavarni – fogalmazott az igazgató.

Nem lenne szerencsés

A Földes Ferenc Gimnázium igazgatója, Veres Pál épp sítáborban van, így őt telefonon értük el. Ő is azt mondta, nem lenne szerencsés a gyerekeket megzavarni január 19-én. Ebben a gimnáziumban még nagyobb gondot okozna az „ország megbénítása”, hiszen közel 300 diák készül megírni a központi írásbeli felvételit.

Egy Miskolc környékén lakó édesanya megdöbbenve értesült a szakszervezetek tervéről. Neki ikerlányai felvételiznének jövő szombaton.

– Nem korrekt, hogy épp a felvételi napjára szervezik a demonstrációt. Ha valaki érvényt akar szerezni a követeléseinek, azt nem úgy kell megtenni, hogy azzal egy másik csoport érdekei sérülnek – fogalmazott az édesanya.

ÉM-HE


Felvételire készülő nyolcadikosok: Szabó Gréta (balról), Bukszár Ádám és Orosz Gergő
Miskolc - Felszín, térfogat, szöveges egyenletek és közmondások a mumusok között. Az általános iskolák nyolcadikosai már gőzerővel készülnek eddigi életük talán legkomolyabb megpróbáltatására, a központi írásbeli felvételire. A miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskolában a diákoktól me...

A téli szünet utolsó napját sokan használták ki korcsolyázással Miskolcon a népkerti jégpályán.
Borsod-Abaúj-Zemplén - Szerdán még pihenhettek a diákok, de csütörtöktől ismét becsengetnek az iskolákban. Akik még javítani szeretnének a félévi teljesítményükön, húzzanak bele, mert január 25-én a pedagógusok lezárják a jegyeket, és véget ér az első félév. Az iskolák február 1-jéig értes...Miskolc.
BOON.HU


hirdetés