Fotók: Révbe ért a zrínyis hajó

Jelenet a zrínyisek díjnyertes előadásából
Jelenet a zrínyisek díjnyertes előadásából - © Fotó: Vajda János
Miskolc – A Zrínyi diákjai aranyminősítést kaptak a regionális diákszínjátszó találkozón.

Tehetséges színészpalántáknak nyújt szakmai támogatást a harmincéves Országos Diákszínjátszó Egyesület (ODE), amely Észak-Magyarországi Regionális Diákszínjátszó Találkozót rendezett Miskolcon a Játékszínben március 9-én.

A több műfajban bemutatott, ötletgazdag színdarabokat két blokkban véleményezte a szakmai zsűri: Zuti Krisztián az ODE alelnöke és Demarcsek Zsuzsa, a nyíregyházi Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Hat produkció mutatkozott be, a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium, a Földes KIS Színpad, a KOMISZAK és a Főnix Diákszínpad képviseletében.

Mindenkit értékeltek

A színdarabok minősítésén kívül különdíjakat, illetve a legjobb férfi és női alakításért járó díjakat is kiosztották. A Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium – KIMI 11. évfolyama által bemutatott, Tengerjáró a zöld kékségben című, aranyat érő alkotás meghívást kapott az Országos Diákszínjátszó Találkozóra, amelyet április 11–14. között rendeznek meg Gyomaendrődön.

Az ezüst minősítést szerzett Szívünk nem reszket című monodráma pedig a Földes KIS Színpad előadásában az Országos Diákszínházi Fesztiválon kap fellépési lehetőséget április 26–28. között Pécsett.

ÉM-DA


Jelenet a diósgyőri előadásból
Miskolc - A zenés diákszínpadának díszbemutatóján tapsolhatott az iskola auláját színültig megtöltő közönség a napokban. A zenés színház klasszikusait mutatták be a hosszú évek során. Eredeti slágerek, magyarul A Jim Jacobs és Warren Casey musicalje alapján készült Grease (Pomádé) című darabot ...Miskolc.
BOON.HU


hirdetés